Nogomet
0

Puyol odbija produžiti ugovor s Barcelonom

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kapiten Barceloninih nogometaša Carles Puyol odugovlači potpisivanje novog ugovora s klubom, jer strahuje da bi uprkos njemu mogao preseliti na klupu za rezervne igrače što mu se nikako ne sviđa, piše španski As.

Pouzdani 31-godišnji Barcelonin branič nećka se oko potpisivanja dvogodišnjeg produženja ugovora koji bi ga u klubu zadržao do 34. rođendana. Razlog nećkanja je njegova želja za testiranje ličnih kvaliteta u nekoj drugoj jakoj evropskoj ligi poput engleske Premier lige, gdje ga žele Chelsea i Manchester City, odnosno talijanske Serije A, gdje Milan prati razvoj njegovih pregovora s Barcelonom. Ali, i mogući strah od konkurencije.

Puyol je u Barceloninoj 3-0 pobjedi u ponedjeljak protiv Sportinga iz Gijona odigrao 300. prvenstvenu utakmicu za klub sa Camp Noua s kojim je kao kapiten proslavio tri naslova španskih prvaka i dva u Ligi prvaka, no upitno je koliko će ih još odigrati za jedinu ekipu čije je klupske boje branio.

Navodno Puyola brine dolazak Dmitra Čigrinskog koji cilja na “njegovu” poziciju u odbrambenom redu, a pričekat će i da vidi kako će se rasplesti situacija oko Rafaela Marqueza koji je u fazi oporavka. Klupa mu se nikako ne sviđa i stoga još uvijek nije odlučio produžiti saradnju. A, zov iz Engleske i Italije zvuči primamljivo.