Odbrana karijere
44

Puyol nakon 15 godina pronašao snimak i poručio R. Carlosu: Umalo mi nisi otkinuo glavu

K. H.
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Bivši kapiten Barcelone Carles Puyol objavio je zanimljiv videosnimak na društvenoj mreži Instagram kojim se prisjetio kako je Robertu Carlosu glavom odbranio udarac, a kako ovaj video nije ranije bio dostupan na internetu, Španac je napisao da mu je Brazilac umalo otkinuo glavu.

Roberto Carlos je tokom svoje karijere bio poznat po razornom udarcu, a u jednom El Clasicu imao je priliku nakon odbijene lopte da se upiše u strijelce, no njegov snažan udarac na gol-liniji dočekao je Puyol koji je glavom odbranio njegov pokušaj.

Kako za pomenutu situaciju ranije nije bilo videoklipa na internetu, Puyol je prvi put vidio ovu odbranu iz druge perspektive i kako kaže, Carlos mu je umalo otkinuo glavu.

"Danas sam pronašao ovaj videosnimak, nikada ga ranije nisam vidio iz ove perspektive. Roberto, umalo mi nisi otkinuo glavu, prijatelju", napisao je Puyol na Instagramu.

Puyol je karijeru završio 2014. godine, a on je 15 godina proveo u prvom timu Barcelone i s ovim klubom je osvojio sve što se osvojiti može.