Nogomet
0

Puyol još razmišlja o nastavku karijere u reprezentaciji

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španski stoper Carles Puyol (32), koji je svojim golom donio furiji plasman u finale, još uvijek ne zna hoće li igrati za reprezentaciju i nakon nedjeljnog završetka Svjetskog nogometnog prvenstva.

Već se duže vrijeme spominje kako će Barcelonin igrač nakon takmičenja u Južnoafričkoj Republici otići u penziju što se tiče nastupa za nacionalnu ekipu. No, nakon sastanka sa sportskim direktorom reprezentacije Fernandom Hierrom i selektorom Vicenteom del Bosqueom, Puyol je odgodio odluku o oproštaju.

"Iskreno, nisam donio odluku. Istina je da su mi stvari prije godinu dana bile jasnije nego sada, tada sam umalo odlučio zaključiti reprezentativnu karijeru", rekao je Puyol za EFE.

"Normalno je razmišljati o oproštaju, ali onda razgovarate s važnim ljudima poput saigrača, trenera, Hierra, i počnete se predomišljati.Trenutno, međutim, mislim o finalu SP-a protiv Holandije, želim dati sve od sebe i pomoći timu da dohvati san. A odluku o budućnosti u reprezentaciji ću donijeti kasnije", zaključio je pouzdani stoper.