Iako Rusije tu nema
8

Putin uključen u organizaciju SP-a u Kataru, stigla je posebna zahvalnica

D. P.
Al Thani i Putin u Kazahstanu (Foto: EPA-EFE)
Al Thani i Putin u Kazahstanu (Foto: EPA-EFE)
Katarski emir Sheik Tamim bin Hamad Al Thani posebnim riječima zahvalio se Vladimiru Putinu za pomoć u organizaciji Svjetskog prvenstva u Kataru.

Pripreme za organizaciju Mundijala privode se kraju, a na jučerašnjem samitu u Kazahstanu katarski emir zahvalio se Putinu za doprinos u organizaciji Svjetskog nogometnog prvenstva koje počinje u novembru.

Rusija je suspendovana i nije imala priliku da izbori plasman u Katar nakon početka vojne agresije na Ukrajinu, no bez obzira na to Putin je pomogao u organizaciji.

"Nakon što je Rusija priredila vrlo uspješno Svjetsko prvenstvo 2018. godine, naši prijatelji iz Rusije pružili su nam veliku podršku u organizaciji predstojećeg Mundijala. Zahvalni smo vam i ponosni na ovu vezu. Saradnja će trajati do kraja Svjetskog prvenstva. Mnogo sam sretan što vas vidim, predsjedniče. Hvala vam", rekao je Al Thani Putinu na samitu u Kazahstanu.

Do početka Svjetskog prvenstva ostalo je još 36 dana i to će biti prvi Mundijal koji se organizuje u nekoj od arapskih zemalja.

S druge strane, Putin je potvrdio da Rusija pruža podršku organizaciji i pripremi Svjetskog prvenstva u Kataru, iako tu neće nastupati.