Nogomet
129

Puhalo odbranio titulu WBF prvaka: Ovo mi je najbolji meč u karijeri

Piše: E. B.
Edin Puhalo
Edin Puhalo
Bh. bokser Edin Puhalo alias Iron Puki na manifestaciji "Sarajevo Fight Night 2" oduševio je sve ljubitelje boksa u Domu mladih, ali i one ispred malih ekrana vrhunskim i atraktivnim boksom.

Naš profesionalni bokser i član Kampa Sporta "Peljto" protiv Branislava Plavšića iz Srbije, koji je u profesionalnoj karijeri imao devet mečeva, odbranio je titulu WBF interkontinentalnog prvaka.

Iron Puki meč je riješio nokautiravši protivnika u drugoj rundi i na taj način zabilježio je sedmu pobjedu u profesionalnom ringu od čega ih je čak šest bilo nokautom.

"Ovo mi je bio najbolji meč u karijeri, jer sam imao vrhunskog protivnika koji je tvrd i jak bokser. Pomjerio sam svoje granice i uz dobar rad sa trenerima i podršku svoje države u skorije vrijeme mogu doći do samog evropskog vrha. U vrhunskoj sam formi i zahvaljujući tome uspio sam meč riješiti u drugoj rundi iskoristivši trenutak nepažnje srbijanskog boksera. Želim se zahvaliti svojim prijateljima i porodici koji su bili uz mene i svojim sponzorima i naravno treneru Mensuru Peljti", kaže Puhalo.

Ljubitelji boksa nakon ovog trijumfa Iron Pukija složili su se da je on uz Damira Belju trenutno jedan od najboljih bh. boksera.

"Gode mi pohvale i kada me upoređuju sa Damirom Beljom. On je moj veliki prijatelj, vrhunski sportista i čovjek. On je napravio nešto nevjerovatno za naše uslove. Ali ništa od toga nije došlo preko noći. Naravno, neću stati na ovom pojasu. Imam velike planove, a titula evropskog prvaka je moj cilj. Želja mi je da jednog dana napravim bokserski spektakl u Sarajevu i napunim veliku dvoranu Skenderije. Mislim da sam na dobrom putu", kaže Puhalo.