U potrazi za Ligom prvaka
34

PSG sprema pakleni plan: Dva trenera će ih voditi naredne sezone, zvanično su odustali od Mourinha

K. H.
PSG je osvojio titulu prvaka Francuske, no njihov trener će bez obzira na to dobiti otkaz (Foto: EPA-EFE)
PSG je osvojio titulu prvaka Francuske, no njihov trener će bez obzira na to dobiti otkaz (Foto: EPA-EFE)
Julian Nagelsmann i Thierry Henry prvi su favoriti da naredne sezone vode ekipu PSG-a, javlja francuski L'equipe.

Uz informaciju da će aktuelni trener PSG-a Christophe Galtier sigurno dobiti otkaz, s obzirom na to da s klubom nije uspio osvojiti trofej Lige prvaka, ni nacionalni kup, oni navode da klub uveliko planira novu sezonu s novim trenerom i da je prvi favorit bivši šef stručnog štaba Leipziga i Bayerna Julian Nagelsmann.

Nagelsmann je u martu dobio otkaz u Bayernu i trenutno je bez angažmana, a iako se spominjao kao potencijalna opcija za Tottenham i Chelsea, od toga na kraju neće biti ništa. L'equipe navodi da će na kraju prihvatiti poziv iz Pariza, a da će mu pomoćnik biti legendarni Thierry Henry.

Dodaju kako je spomenuti dvojac već održao sastanak s vlasnicima PSG-a i da će u narednih nekoliko dana biti poznato da li će preuzeti klubu ovog kluba.

Također se dodaje kako je Upravni odbog PSG-a odlučio prekinuti pregovore sa Joseom Mourinhom uz obrazloženje da insistira na "staromodnom nogometu", a da su sportskom direktoru Luisu Camposu poručili da prekine pregovore s njim i zbog ponašanja nakon finala Evropske lige protiv Seville, kada je vrijeđao sudiju Anthonyja Taylora.