Sklapaju novi tim
14

PSG promijenio politiku za narednu sezonu: Dva velika pojačanja u napadu žele dovesti besplatno

K. H.
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Francuski mediji pišu da Paris Saint-Germaina u svoje redove želi dovesti nogometaša Crystal Palacea Wilfreda Zahu, a da uz njega motre i situaciju u vezi s Marcusom Thuramom, kojeg također žele u svom timu.

Tridesetogodišnji Zaha, kojeg već godinama traže Arsenal i Chelsea, ima ugovor s Palaceom još 20-ak dana, no još uvijek nije odlučio gdje će igrati naredne sezone.

Ranije je klub ponudio Zahi nevjerovatnih 36 miliona eura za trogodišnje produženje saradnje, odnosno platu u iznosu od 12 miliona eura godišnje, a njegova trenutna vrijednost je 27 miliona eura.

Zaha, koji je postigao 90 golova uz 76 asistencija u 457 nastupa za Crystal Palace, još uvijek nije dao konačan odgovor, a upravo to želi iskoristiti PSG i dovesti ga u svoje redove. U ovoj sezoni je odigrao 27 mečeva te postigao sedam pogodaka uz dvije upisane asistencije.

Podsjećamo da je Lionel Messi napustio PSG, a da bi isto mogao uraditi i Neymar, pa je jasno da su im potrebni novi igrači u napadu.

Klub također želi dovesti i napadača Borussije M'gladbach Marcusa Thurama, koji će također za 20-ak dana postati slobodan igrač. Njegova vrijednost na portalu Transfermarkt iznosi 32 miliona eura.

U ovoj sezoni je odigrao ukupno 30 mečeva, a postigao je 13 pogodaka i dodao šest asistencija.