Traži se novi protivnik
0

Pritisak Palestinaca urodio plodom: Barcelona neće igrati prijateljski meč u Izraelu

K. H.
Foto: Germán Parga/ Fc Barcelona
Foto: Germán Parga/ Fc Barcelona
Nogometni klub Barcelona neće igrati pripremnu utakmicu za narednu sezonu u Jeruzalemu protiv Beitara, a tu vijest je za RAC 1 potvrdio predsjednik izraelskog kluba Moshe Hoge.
Prošle sedmice Nogometni savez Palestine poslao je pismo Barceloni tražeći od predsjednika Joana Laporte da Barcelona ne igra pomenuti meč jer bi se to smatralo podrškom ubijanja tamošnjeg stanovništva.

[TWITTER]1415622067404279812[/TWITTER]

Ipak, mediji u Španiji navode da utakmica nikada nije bila potvrđena i da Barcelona nije zvanično dogovorila termin igranja ovog meča, no otkrivaju da će predsjednik Laporta otputovati u Izrael kako bi pokušao pronaći dodatne sponzore za klub.

Palestinci su bili bijesni na Barcelonu jer je, prema prvobitnim informacijama, "pristala igrati" na stadionu koji je izgrađen na ruševinama palestinskog sela al-Malha.

"Čelnici Barcelone moraju misliti na te ljude koji su protjerani. Za njih će Barcelona igrati bukvalno na grobovima njihovih predaka", poručili su.

Sezona za Barcelonu počinje 15. augusta domaćom utakmicom protiv Real Sociedada, dok će u drugom kolu gostovati kod Athletic Bilbaoa.