Da li će igrati?
5

Priština ponovo u problemima: U novom sastavu za Evropsku ligu osam zaraženih koronavirusom

F. Z.
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Ilustracija (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Prištine večeras su trebali odigrati odgođenu utakmicu preliminarne runde Evropske lige protiv Lincolna, a kosovski i gibraltarski mediji javljaju kako i u novom sastavu ekipe s Kosova ima zaraženih koronavirusom.
Priština je protiv Lincolna trebala igrati u utorak, ali je utvrđeno kako je osam igrača ove ekipe zaraženo koronavirusom. Potom se ekipa vratila u prijestolnicu Kosova, a UEFA je odgodila utakmicu za subotu i dozvolila Prištini da posudi igrače od rivala s Kosova kako bi odigrala ovaj susret.

Novi sastav Prištine doputovao je jučer na gostovanje kod ekipe Lincolna, a GBC News s Gibraltara i kosovski Telegrafi objavili su kako je i u toj ekipi osam zaraženih koronavirusom.

Još uvijek nije poznato da li su svi zaraženi igrači ili među njima ima i članova delegacije ekipe s Kosova, a GBC News piše kako Prišitna neće imati dovoljno igrača za ovu utakmicu.
Još uvijek se čeka zvanična odluka UEFA-e da li će utakmica biti odigrana. Planirano je da se susret odigra u 18:00 sati.