Bivši engleski as
10

Prije 21 godinu presudio je Željezničaru u Ligi prvaka, a sada je konačno dočekao transplantaciju jetre

H. H.
Kieron Dyer (Foto: Twitter)
Kieron Dyer (Foto: Twitter)
Bivši engleski nogometaš Kieron Dyer je otpušten iz bolnice nakon što je bio podvrgnut transplantaciji jetre.
Nekadašnjoj zvijezdi Engleske i Newcastlea, prije nekoliko godina je dijagnosticirana neizlječiva bolest, primarni sklerozirajući holangitis, te je dugo bio na listi osoba koje čekaju donore nove jetre.

Ipak, nakon što je podvrgnut uspješnoj operaciji u bolnici Addenbrooke's u Cambridgeu, fanovima je poručio da se osjeća "zdravije nego ikad".

"Godine 2019. mi je dijagnosticiran primarni sklerozirajući holangitis, hronično stanje jetre za koje nema lijeka. Još od tog dana znao sam da će mi trebati transplantacija. Prije tri mjeseca primljen sam u bolnicu Addenbrooke's u Cambridgeu", rekao je Dyer, dodavši:

"Prije dvije sedmice stigla je vijest da ću dobiti novu jetru i da ću se brzo podvrgnuti transplantaciji, što mi je promijenilo život. Jutros sam otpušten iz bolnice. Jednostavno reći 'hvala' osoblju u bolnici je nedovoljno. Bili su izvanredni", poručio je nekadašnji engleski nogometaš.

Podsjetimo, Dyer je igrao za Newcastle između 1999. i 2007. prije nego što je prešao u West Ham United. Vrhunac karijere imao je u sezoni 2002-03 kada je izabran u najbolji tim godine engleskog Premiershipa.

Navijači u BiH ga pamte i iz utakmica protiv Željezničara u kvalifikacijama za Ligu prvaka. U čuvenom duelu na Koševu postigao je jedini pogodak za pobjedu Newcastlea.