Turska u šoku
16

Preminuo Ediz Bahtiyaroglu, 26-godišnji fudbaler porijeklom iz BiH

Anadolija
Ediz Bahtiyaroglu
Ediz Bahtiyaroglu
Fudbaler turskog prvoligaša Eskišehirspora, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Ediz Bahtiyaroglu (Edis Bahtijarević), preminuo je sinoć u svom stanu u Eskišehiru, javio je novinar agencije Anadolija.

U saopštenju turskog prvoligaša navodi se da je Bahtiyaroglu (26), iznenada preminuo u svom stanu. Na internet stranici Eskišehirspora objavljena je poruka saučešća, a saigrači i klupska uprava od sinoć se nalaze u stanu ovog fudbalera.

Potparol Eskišehirpora Erdal Sahbaz, rekao je u izjavi za agenciju Anadolija da je uzrok smrti mladog fudbalera Bahtiyaroglua, prema prvim nepotvrđenim informacijama srčani udar, ali da će više detalja biti poznato u toku dana.

On je dodao da su klupski predsjednik Halil Unal i trener Ersun Yanal u kasnim večernjim satima, zajedno sa mnoštvom navijača posjetili dom mladog fudbalera porijeklom iz BiH.

Prisustvovao večernjem treningu

Ediz Bahtiyaroglu je prisustvovao sinoćnjem treningu i njegovo zdravstveno stanje se nije činilo ugroženim, a hitnu pomoć je nešto iza ponoći pozvala njegova djevojka. Ekipa hitne pomoći konstatovala je smrt na licu mjesta.

Bahtiyaroglu je ranije nastupao za Ankaraspor, Ankaragucu i Bucaspor, a dres Eskišehirspora nosio je od prošle sezone. Prije dvije godine prihvatio je poziv selektora Safeta Sušića da zaigra za najbolju fudbalsku selekciju BiH.