Nogomet
11

Premijer liga: Sarajevo protiv Olimpica, uzdrmana Sloboda gostuje Metallegheu

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Preostale dvije utakmice 9. kola Premijer lige igraju se danas. Sarajevu na megdan stiže gradski rival Olimpic, dok će Metallehge na travničkoj Piroti ugostiti Slobodu.

Bordo tim na krilima trijumfa u Vitezu želi se još više približiti vodećem Zrinjskom. U slučaju osvajanja kompletnog plijena u okršaju sa Vukovima i povoljnog rezultata ekipa iz Jajca protiv Tuzlaka, tim sa Koševa može do drugog mjesta.

Prvi šef struke koševskog tima lišen je usluga nekoliko važnih igrača. "Što se tiče situacije u ekipi, Duljević, Husejinović i Sarić sigurno neće igrati, nisu u kombinaciji. Neizvjestan je i nastupi Ahmetović i to i za nas predstavlja veliki problem. Ako pogledamo tabelarno, ovog momenta je logično da svi kažu da će biti lako osvojiti tri boda. Mi tako ne mislimo, ali i ne bježimo od uloge favorita. Moramo biti ozbiljni i koncentrisani, jer je Olimpic dobra ekipa koja zna igrati. Izgubili su neke utakmice koje su bile izjednačene. Želimo nastaviti niz pobjeda", izjavio je Janjoš.

Tim sa Otoke ne stiže na najveći bh. stadion sa bijelom zastavom. Metalleghe u dosadašnjem dijelu prvenstva ima dva gostujuća trijumfa. Još uvijek nisu slavili pobjedu kao domaćin. Danas će imati priliku da to promijene. Na Pirotu im stiže uzdrmana Sloboda. Tim sa Tušnja ne igra na očekivanom nivou, a uzdrmani su posljednjim dešavanjima. Nakon remija sa ekipom Mladosti ostavku je podnio trener Husref Musemić, a kasnije je i prvi čovjek kluba Azmir Husić odstupio sa predsjedničke funkcije. Da li će se to odraziti na igre na terenu, ostaje da vidimo.

Nedjelja

Parovi i satnica

Metalleghe – Sloboda 16:00 sati (prijenos na Moja TV) Sarajevo – Olimpic 17:00 sati (prijenos na Arena Sport BiH)

Rezultati utakmica odigranih u subotu: Mladost DK – Željezničar 0:0, Krupa na Vrbasu – Zrinjski 0:0, Radnik – Široki Brijeg 2:1 i Čelik – Vitez 0:1.