Nogomet
11

Premijer liga: Čelik na Bilinom Polju bolji od Drine, "nula" Radnika i Veleža

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Pogotkom postignutim u posljednjoj minuti sudijske nadoknade fudbaleri Čelika porazili su Drinu iz Zvornika rezultatom 2:1 u trećem kolu BHT Premijer lige BiH.

U drugom današnjem susretu koji se igrao u terminu od 17:30 sati, Radnik i Velež su podijelili bodove u Bijeljini, a pogodaka na ovoj utakmici nije bilo.

Čelik – Drina 2:1

Na prvo uzbuđenje na Bilinom Polju čekalo se 18 minuta. Karić je uposlio Bajraktarevića, ali se ovaj nije snašao pred golom gostiju. U nastavku je ut oprobao Hećo, da bi u dobroj situaciji u finišu prvog poluvremena loše reagovao Marin Popović, a se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0. Prvu priliku u nastavku propustio je Dedić, da bi nešto kasnije zaprijetili i gosti preko Petrovića. Bunker Drine ipak je popustio pola sata pred kraj. Strijelac za Zeničane bio je Mahir Karić. Radost je potrajala tek nekoliko minuta, pošto su gosti ekspresno izjednačili golom Aleksandra Ilića. U posljednjoj minuti sudijske nadoknade Čelik je ipak uspio postići pobjedonosni gol, a strijelac je bio Anel Dedić.

Radnik – Velež 0:0

Velež je hrabro ušao u meč, zaigrao je sa dva napadača i tokom prvog dijela bio za nijansu bolji protivnik od Radnika. U 20. minuti Čadiovski nije stigao na ubačaj kapitena Maletića. Uzvratio je Memišević. Potom je šut oprobao Marko Nikolić. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti, ali se Janković i Reljić u 28. minuti nisu snašli pred golom Asmira Avdukića. Do odmora je još iz slobodnog udarca pokušao Lazić. Pola sata prije kraja Bobić je zaustavio Vasića u kolosalnoj prilici, da bi minutu kasnije Lazić pogodio prečku Veležovog gola.

Rezultati:

Čelik - Drina 2:1 Radnik - Velež 0:0