Nogomet
26

Premijer liga BiH: Slavko Petrović debituje na klupi Plavih u Zenici, Sarajevo gostuje u Bijeljini

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pet utakmica 7. kola Premijer lige igraju se danas. Priliku za debi na klupi Plavih strateg Slavko Petrović imat će u Zenici.

U svlačionici tima sa Grbavice vjeuju da mogu osvojiti kompletan plijen na Bilinom Polju.

"Već sam sa Čelikom igrao u Bijeljini i dobro znam tu ekipu. Što se tiče tradicije, Željezničar šest godina nije pobijedio u Zenici. Tradicija je tu da se ruši i ona me ne zanima. Idemo na tri boda, a kako ćemo osvojiti te bodove ne zanima me. Niko iz krize ne izlazi uz lepršavost, nego uz borbu. Ako igrači to pokažu, vraćamo se sa tri boda", rekao je Petrović.

S druge strane sjedit će Kemal Alispahić koji je u 2. kolu nadmudrio Petrovića. Tada je Čelik pobijedio Radnik u Bijeljini 3:2. Prvi šef struke crno-crvenih optimističan je pred dvoboj sa Željezničarom.

"Mislim da smo sposobni da ostvarimo pobjedu, a o problemima ne želim pričati. Ono što imamo mislim da je najbolje, a uz podršku s tribina možemo savladati Želju. Želim pozitivnu atmosferu u utakmici. Želim da Pezer, Šišić i Popović pokažu da imaju čelično srce pa na kraju i da slavimo", istakao je Alispahić.

Aktuelni prvak Zrinjski odmjerit će snage s Vitezom. Prvi šef struke Plemića Vinko Marinović optimističan je, ali je pozvao i na oprez.

"U ovu utakmicu ulazimo sa željom da osvojimo nova tri boda i tako odemo na pauzu s tri vezane pobjede. Igramo pred našim navijačima i preuzimamo ulogu favorita koju moramo potvrditi na terenu. Neće nam biti lako jer ekipa Viteza dosta dobro igra u gostima, a opasni su iz kontri. Vitez je savladao Željezničar na Grbavici, remizirao na Pecari te s minimalnih 1:0 poražen na Tušnju. Moramo maksimalno koncentrirani ući u utakmicu i riješiti je u svoju korist", izjavio je Marinović.

Izabranici Borisa Pavića najvljuju igru otvorenog garda pod Bijelim Brijegom.

Radniku na noge dolazi Sarajevo. Tim iz Bijeljine sa klupe će voditi Nebojša Milošević koji je zamijenio Slavka Petrovića. U domaćem taboru su svjesni kako imaju loša iskustva sa koševskim timom posljednjih sezona. No, kako ističu tradicija je tu da bi se rušila.

Bordo tim će, nakon odlaska Almira Hurtića, sa klupe u ovom meču voditi Admir Hasančić, Samer Naser, Irfan Handžić i Srđan Kuljić. Već u ponedjeljak tim sa Koševa dobit će novog trenera.

Krupa će ugostiti i pokušati pobijediti Slobodu. Izabranici Slobodana Starčevića igrali su dobro u prvih šest kola i stanovnici su sredine tabele. Dakako, čeka ih težak ispit. Tim sa Tušnja želi trijumfovati u dvoboju sa novajlijom u ligi.

Metalleghe će pobjedu sa Koševa iz prošlog kola pokušati ovjeriti u sudaru s Olimpicom. Meč se igra na Piroti, a "Kraljevi iz Jajaca" puni optimizma dočekuju nejmlađeg sarajevskog premijerligaša.

Parovi i satnica:

Subota Krupa na Vrbasu – Sloboda 17:0 sati Radnik – Sarajevo 17:30 sati (prijenos na Moja TV) Metalleghe – Olimpic 17:30 sati Čelik – Željezničar 19:30 sati (prijenos na Moja TV) Zrinjski – Vitez 20:00 sati

Nedjelja Mladost DK- Široki Brijeg 17:00 sati (prijenos na BHT1)