Nogomet
7

Premijer liga BiH: Musemić protiv Čelika debituje na klupi Mladosti

Piše: Edin Isanović
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prva utakmica 11. kola Premijer lige igra se danas. Mladost Doboj-Kakanj ugostit će zenički Čelik.

Ujedno bit će to debi Husrefa Musemića na klupi petoplasirane ekipe bh. prvenstva. Sigurno je da će jedan od najboljih trenera u BiH težiti da novi posao počne pobjedom. S druge strane, Zeničani će pokušati zaustaviti niz od tri uzastopna prvenstvena poraza.

"Imao sam već priliku igrati protiv Čelika u ovoj sezoni i oni su neugodna ekipa. Mladost je sigurno ekipa koja ima kvalitet, bolje je plasirana na tabeli i sve su to stvari koje nam idu u prilog. Pokušat ćemo igrati što bolje, a poslije toga nam slijedi pauza od 14 dana gdje ću imati priliku bolje upoznati igrače i da se igrači koji su umorni osvježe. Ne očekujem nimalo laku utakmicu, ali s obzirom na to da je kvalitet na našoj strani sve ćemo učiniti kako bismo pobijedili. Čelik trenutno ima mnogo bolju ekipu nego što to govori njihov trenutni položaj na tabeli", rekao je novi trener Mladosti, Husref Musemić.

Premda će strateg Čelika Ivo Ištuk biti lišen usluga Hrkača, Predragovića i Markovića, vjeruje da će njegovi izabranici pružiti maksimum i doći do željenog rezultata.

Utakmica Mladost DK - Čelik počinje u 15:30 sati uz direktan prijenos na Moja TV.