Nogomet
0

Predstavnici Nogometnog saveza Portugala posjetili Zenicu

FENA
Predstavnici nogometne federacije Portugala (FPF) borave danas u Zenici. Posjeta delegacije Portugala dešava se dan nakon što je voljom žrijeba u Krakovu određeno da će se reprezentacije BiH i Portugala susresti u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

Tehnički direktor portugalske reprezentacije Carlos Godinho obišao je danas stadion Bilino polje, a zatim i hotel "Zenica", luksuzni objekt u kojem će odsjesti, baš kao i prije dvije godine kada su u Zenici igrale reprezentacije BiH i Portugala revanš utakmicu baraža za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Portugalci nisu bili zadovoljni stanjem terena. On je oštećen od utakmica A i mlade prezentacije BiH koje su u svega četiri dana ovdje igrale protiv Luksemburga i Kipra. Dali smo garancije da ćemo ga popraviti i sigurno je da će teren do 11. novembra biti u odličnom stanju, tim prije jer dvije sedmice pred baraž utakmicu, nogometaši Čelika neće trenirati i igrati svoje utakmice na njemu", izjavio je Alija Porča, direktor NK Čelik.