Nogomet
0

Predstavljen novi trener Čelika Ivo Ištuk

FENA
Novoizabrani šef stručnog štaba Čelika Ivo Ištuk danas je u prisustvu predstavnika Uprave kluba, na Bilinom polju održao prvu pres-konferenciju tokom koje je rekao, da mu je velika čast što je dobio priliku da bude trener zeničkog kluba.

«Trenirao sam mnogo klubova, ali Čelik je za mene veliki izazov i dat ću sve od sebe da svoje nogometno znanje i iskustvo što bolje prenesem na ekipu čiji je cilj da iz stanja borbe za opstanak, pređe u stanje borbe za vrh tabele», izjavio je Ivo Ištuk.

Prvi sastanak sa svojim saradnicima iz stručnog štaba i nogometašima, Ištuk će obaviti u četvrtak, nakon čega će biti poznata imena igrača na koje novi trener u budućnosti neće računati.

«Čelik je u protekloj sezoni imao oko 30 igrača što je previše. Meni treba 20 igrača i tri golmana. Trebaju nam pojačanja u zadnjem redu, dva navalna igrača i pojačanje u veznom redu», rekao je Ištuk.

Član uprave Čelika Husejin Hinović najavio je radikalne rezove u igračkom kadru, a istakao je kako je jedino sigurno da će Čelik ovog ljeta napustiti Avdija Vršajević i Aidin Mahmutović. Pripreme za iduću sezonu nogometaši Čelika počet će 20. juna.