Nogomet
15

Predstavljamo reprezentaciju Velsa: Odbrana bolji dio tima

Piše: A. M.
Selektor Chris Coleman sa pomoćnicima (Foto: EPA)
Selektor Chris Coleman sa pomoćnicima (Foto: EPA)
Pred meč koji će naša selekcija sutra navečer odigrati sa Velsom u Cardiffu u kvalifikacijama za Euro, predstavljamo vam našeg narednog protivnika.

Golman Wayne Hennessey na početku nove sezone u Premiershipu ne brani za Crystal Palace. Velšanin strpljivo priliku čeka sa klupe za rezervne igrače, dok je mjesto među stativama rezervisano za Juliana Speronija.

Odbrana je jači dio tima Chrisa Colemana. Stoperski par čine Ashley Williams koji je standardan u Swansea Cityju i James Chester koji je zabilježio tri nastupa za Hull City u novoj sezoni. Chester je igrao na posljednjoj utakmici Hulla protiv Crystal Palacea.

Na desnom boku je Chris Gunter iz Readinga koji je u dosadašnjem dijelu sezone zabilježio 11 nastupa u engleskom Championshipu. Lijevo je Ben Davies, talenat koji je član Tottenhama. Tokom ljeta bio je dosta tražen, ali je do sad u dresu Tottenhama zabilježio samo jedan nastup.

Povrijeđenog Joea Allena po svemu sudeći zamijenit će Joe Ledley iz Crystal Palacea. Ledley je u dosadašnjem dijelu sezone upisao četiri nastupa. Jedan nastup više ima Andy King iz Leicestera koji će mu praviti društvo na sredini terena.

Napadačke zadatke po lijevoj strani imat će Neil Taylor iz Swanseaja, dok je desna strana rezervisana za najboljeg igrača Walesa, Garetha Balea. Simon Cruch iz Charltona i vrlo vjerovatno George Williams iz Fulhama bit će najbliži našem golu. Jedan od najboljih igrača Walesa Aaron Ramsey od ranije je poznato neće nastupiti zbog povrede. Dobra vijest je da Cruch i Williams kao i ostali napadači Walesa nisu u golgeterskoj formi u posljednje vrijeme.

James Collins, Paul Dummet i Lee Evans će propustiti utakmicu između Velsa i Bosne i Hercegovine koja je na rasporedu u petak. Ovaj trojac se tako pridružio ranije povrijeđenim Ramseyu, Allenu i Vaughanu koji također propuštaju ovaj dvoboj.

Umjesto njih trojice, Chris Coleman je pozvao defanzivca Cardiffa Johna Declana kao i fudbalera Crawleya Towna Joe Walsha.