Nogomet
5

Predsjednik Skupštine FK Željezničar Ermin Pešto podnio neopozivu ostavku

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dosadašnji predsjednik Skupštine FK Željezničar Ermin Pešto podnio je danas neopozivu ostavku, saopćeno je iz FK Željezničar.

Ermin Pešto je u januaru ove godine imenovan za predsjednika Skupštine FK Željezničar, a prije toga je obnašao funkciju potpredsjednika Skupštine te je bio član Upravnog odbora.

"Pešto je danas dostavio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Skupštine, a novi predsjednik će se imenovat na narednoj redovnoj sjednici Skupštine Kluba koja će se održati u januaru 2017. godine", naveli su iz kluba te dodali: "FK Željezničar se zahvaljuje Erminu Pešti na angažmanu i doprinosu u proteklom periodu, te mu želi mnogo uspjeha u budućnosti."

Krajem mjeseca novembra Pešto je izdao saopćenje u kojem je naveo da smatra kako su ga ljudi iz kluba "brutalno napali i oklevetali konstatacijama 'da u javnost šalje informacije koje su usmjerene protiv FK Željezničar'".

Njegovo saopćenje bila je reakcija na saopćenje iz FK Željezničar u kojem je navedeno da "frapantno djeluje činjenica da predsjednik i pojedini članovi Skupštine (Ermin Pešto, Ermin Čengić) te dojučerašnji članovi Upravnog odbora (Mustafa Duraković, Kasim Imširović), kao i bivši predsjednik Kluba Kemal Kozarić te pojedini mediji u javnost šalju informacije koje su usmjerene protiv FK Željezničar, pri tome u potpunosti zanemarujući istinu i činjenice. Tim više jer pojedini portali imaju izuzetno bliske veze ili su čak u vlasništvu fudbalskih menadžera".

Ta dva saopćenja bila su jasan pokazatelj da u strukturama kluba postoje određena neslaganja, a kako sada stvari stoje, čini se da su neslaganja rezultirala ostavkom Ermina Pešte.