Nogomet
51

Predsjednik FSRS: Ukoliko Rajevac ne bude među dva kandidata neko će to morati obrazložiti

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometna reprezentacija BiH će nakon sutrašnjeg sastanka Izvršnog odbora NS BiH dobiti novog selektora nakon što je Safet Sušić smijenjen sa te pozicije. Komisija za izbor selektora će na sjednicu doći sa dva prijedloga od trenutnih sedam kandidata koji su ušli u uži krug. Jedan od njih će, ako je suditi prema izjavama čelnih ljudi Fudbalskog saveza RS, biti Milovan Rajevac, srbijanski nogometni stručnjak.

U uži krug kandidata za selektora Zmajeva su ušli Blaž Slišković, Milovan Rajevac, Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Amar Osim, Igor Štimac i Sergej Barbarez.

Međutim, kako sada stvari stoje, Osim, Štimac i Barbarez su nerealna opcija što znači da u igri ostaju Baždarević, Hadžibegić i Rajevac koji je jedini kandidat predstavnika FSRS u Izvršnom odboru.

"Imajući u vidu reference koje gospodin Rajevac ima i uz uvažavanje ostalih kandidata za ovu poziciju, mislimo da Rajevac zaslužuje da se nađe među dva kandidata", kaže za Klix.ba predsjednik FSRS i član Izvršnog odbora NS BiH Mile Kovačević.

Naš sagovornik je kazao da je cilj jedan, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Ko god dođe, neće mu bit jednostavno je ne startuje od nule već sa jednim debelim minusom. Bit će teško, ali mi imamo svoj cilj i želimo otići na završnicu Eura i tražit ćemo od selektora da to uradi. Razlike među kandidatima su u nijansama", dodao je on.

Kako je kazao, moguće je da se izađe sa dva kandidata među kojima nije srbijanski stručnjak.

"Ukoliko Rajevca ne bude među ta dva kandidata, neko će nam morati dati debelo obrazloženje za to imajući u vidu reference. Ako su reference glavne, a mislim da jesu, onda bi on trebao da se nađe među ta dva kandidata, morat će to neko debelo da obrazloži. Ja u dubini nešto naslućujem i volio bih da nisam u pravu... Bio bih nesretan što u ovoj našoj zemlji ima i takvih razmišljanja", kazao je Kovačević ne precizirajući o kakvom razmišljanju se radi.

On je dodao da će svim silama nastojati da sutra nogometna reprezentacija dobije selektora.