Na potezu je Savez
8

Predsjednik Borca "povukao ručnu": Čekamo stav NS BiH, ali očekujemo publiku na tribinama

D. B.
Banjalučki Borac će u nedjelju odigrati utakmicu 32. kola Premijer lige BiH protiv Tuzla Cityja, a nakon informacija da će klub pustiti u prodaju ulaznice za navijače predsjednik kluba Dejan Lukendić je ipak "povukao ručnu".
Nakon što je Republički štab za vanredne situacije RS u srijedu dao dozvolu za prisustvo publike na sportskim terenima ukazala se mogućnost da Borac odigra utakmicu s Tuzla Cityjem pred svojim navijačima, a na kojoj bi mogao osigurati titulu prvaka BiH.

Nakon toga se pojavila informacija da će Borac pustiti u prodaju 3.000 ulaznica, ali u međuvremenu Vlada Federacije BiH nije raspravljala o povratku publike na stadione.

Međutim, na društvenim mrežama su Banjalučani objavili informaciju o odluci Republičkog štaba uz fotografiju na kojoj piše "Svi na stadion", što predstavlja poziv navijačima na pomenutu utakmicu.

Ipak, predsjednik Borca Dejan Lukendić je danas za Nezavisne novine rekao da se čeka odluka Nogometnog saveza BiH o eventualnom prisustvu publike.

"Nije tačno da puštamo 3.000 ulaznica u prodaju, još uvijek čekamo zvaničnu odluku NS BiH. Još ne znamo da li publika može na tribine, čekamo zvaničan stav saveza. Mi u klubu očekujemo da će publika moći na tribine, ali ne želimo ništa prejudicirati", kazao je Lukendić.