Pred derbi sa Cityjem
61

Pranjić poručio navijačima Slobode: To nije normalno, možemo ispasti, a oni navijaju za Slogu

K. H.
Danijel Pranjić (Foto: A. K./Klix.ba)
Danijel Pranjić (Foto: A. K./Klix.ba)
Šef stručnog štaba FK Sloboda Danijel Pranjić najavio je gradski derbi protiv Tuzla Cityja u kojem ovaj klub, kako je rekao, hvata posljednju slamu spasa za ostanak u Premijer ligi BiH.

Pranjić je posebnu poruku uputio navijačima kluba rekavši da je potpuno nepotrebna njihova nervoza na tribinama dok traje utakmica i da igrači Slobode trebaju podršku tokom trajanja utakmice.

Naveo je primjer utakmice protiv Sloge, kada je s tribina od 70. minute krenulo negodovanje i sve je rezultiralo porazom u 90. minuti.

"Utakmica koja nas čeka u nedjelju nije više ni finale, nego je zadnja slamka spasa i trebaju nam tri boda. Na koji način ćemo doći do njih to je pitanje za nas. Kada analiziramo cijelu sezonu, samo pet pobjeda i nijedna u gostima - jako teška situacija, ali ima još pet utakmica. Ovo u nedjelju je zadnja slamka spasa i ako želimo još razmišljati o nečemu moramo uzeti tri bodova", rekao je Pranjić pa nastavio:

"Bitno je da bodovi ostanu, tako ćemo razmišljati i tako ćemo se postaviti. Volio bih da se ne desi kao protiv Sloge i da svih 90 minuta svi zajedno pokažemo da smo zajedno, mi na terenu i ljudi na tribinama. Trebamo posljednji atom snage od navijača, jer nam pozitivna energija može mnogo pomoći. Od 70. do 90. minute protiv Sloge, kada je krenula nervoza na tribinama, naši igrači su izgubili malo glavu. Volio bih da smo svi zajedno, na terenu i na tribinama. Pa kad utakmica završi, ako izgubimo, ja sam tu i slobodno udarajte po meni. Ali tih 90 minuta, ne u svoje ime, nego u momaka koji će izaći na teren, dajte nam podršku. Znamo da imamo omču oko vrata i zato trebamo posljednji atom snage od navijača, jer nam to puno može pomoći. A moja leđa su tu, ja neću bježati. Ovo je historijska situacija u kojoj mi možemo ispasti u niži rang, a ti daješ podršku Slogi. Meni to nije normalno..."

Susret između Slobode i Tuzla Cityja igra se u nedjelju na Gradskom stadionu Tušanj s početkom u 17 sati.