Drugo pretkolo
0

Poznato šest potencijalnih protivnika Zrinjskog u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Piše: N. K.
Foto: Arhiva/Klix.ba
Foto: Arhiva/Klix.ba
Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski predstavljat će Bosnu i Hercegovinu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a imat će težak posao u drugom pretkolu jer je smješten kao nenosioc na žrijebanju u grupi 3.

Potencijalni rivali Zrinjskog su Celtic (Škotska), Legia (Poljska), Maribor (Slovenija), Malmö (Švedska), Rosenborg (Norveška), Hafnarfjördur (Island).

Grupa 1:

Nosioci: Salzburg (Austrija), Ludogorec (Bugarska), APOEL (Kipar), Qarabag (Azerbejdžan) i Partizan (Srbija).

Nenosioci: Žalgiris (Litvanija), tim iz prvog pretkola, Dudelange (Luksemburg), Budućnost (Crna Gora) i Samtredia (Gruzija).

Grupa 2:

Nosioci: Kopenhagen (Danska), BATE (Bjelorusija), Astana (Kazahstan), Rijeka (Hrvatska), Šerif (Moldavija) i Hapoel Beer Sheva (Izrael).

Nenosioci: Žilina (Slovačka), Kukësi (Albanija), tim iz prvog pretkola, Honved (Mađarska), tim iz prvog pretkola i Spartaks Jurmala (Latvija).

Grupa 3:

Nosioci: Celtic (Škotska), Legia (Poljska), Maribor (Slovenija), Malmö (Švedska), Rosenborg (Norveška) i Hafnarfjördur (Island)

Nenosioci: Dundalk (Irska), Vardar (Makedonija), Zrinjski (BiH), tim iz prvog pretkola, tim iz prvog pretkola i Mariehamn (Finska).