Nogomet
497

Poznati talijanski novinar tvrdi: Tri boda Albaniji, kazne Nogometnom savezu Srbije

Piše: J. H.
Detalj sa susreta (Foto: EPA)
Detalj sa susreta (Foto: EPA)
Jedan od najpoznatijih sportskih novinara u Evropi, Talijan Tancredi Palmeri, tvrdi da će od večerašnjeg prekida susreta između Srbije i Albanije najviše profitirati upravo Albanci.

Naime, kako navodi, Albaci će najvjerovatnije za "zelenim" stolom dobiti tri boda s tim da su moguće i druge sankcije za Nogometni savez Srbije u vidu uskraćivanja prisustva navijača u narednim mečevima kao i novčane kazne.

"Moguće je da Srbiji budu oduzeti i bodovi. Koliko vidim, srpski navijači su uletjeli u teren i to je odgovornost Nogometnog saveza Srbije", bio je komentar talijanskog novinara koji radi kao dopisnik za nekoliko svjetskih televizijskih kuća, među kojima su beIN i CNN, za talijanski list Gazzetta dello Sport i Radio Sportiva.

Podsjetimo, utakmica visokog rizika koja se igrala na stadionu FK Partizan u Beogradu prekinuta je u 42. minuti nakon ubacivanja baklji u teren i drona koji je iznad stadiona nosio albansku zastavu.

Sudija Martin Atkinson poslao je odmah igrače u svlačionicu i nakon jednosatnog vijećanja između delegata UEFA-e i predstavnika oba saveza, utakmica je prekinuta.

Na terenu je došlo do opće tuče, a uletjeli su i navijači sa tribina.