Premiership
0

Povratak Aršavina i Walcotta nakon povreda

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Menadžer Arsenala Arsene Wenger imat će u subotnjem dvoboju 7. kola Premiershipa na gostovanju kod Fulhama na Craven Cottageu na raspolaganju dvojicu oporavljenih nogometaša.

Riječ je o ruskom i engleskom reprezentativcu, Andreju Aršavinu i Theu Walcottu.

Povreda prepona udaljila je Aršavina s terena posljednjih nekoliko utakmica, dok je Walcott povredu leđa zadobio u predsezonskom dvoboju s Valencijom 8. avgusta i otad nije igrao.

  • Aršavin se vraća, a Walcott bi trebao biti u sastavu jer se vratio normalnim treninzima - rekao je Wenger.

Na vratima “topnika” protiv Fulhama i dalje neće biti prvi golman Manuel Almunia koji se nije potpuno oporavio od bolesti, te će Wenger u posljednji trenutak odlučiti hoće li ukazati povjerenje 19-godišnjem Wojciechu Szczesnyju ili 21-godišnjem Vitu Mannoneu, koji je branio nedavno u dvoboju protiv Standard Liegea u Ligi prvaka gdje je ujedno primio i dva gola (pobjeda Arsenala 3-2).

Osim Almunije, Nasrija i možda Denilsona, Wenger bi trebao imati sve igrače na raspolaganju i tako loviti četvrtu ovosezonsku pobjedu. Nakon šest odigranih kola Arsenal je sedmi na tabeli s devet bodova, ali i utakmicom manje. Fulham zauzima 14. mjesto sa šest bodova iz također pet utakmica.