Dok još traje drama
139

Potez Bešiktaša odjeknuo Turskom, uputili su poziv najvećim rivalima Fenerbahčeu i Galatasarayu

D. P.
Stadion u Rijadu trenutno je prazan (Foto: Twitter)
Stadion u Rijadu trenutno je prazan (Foto: Twitter)
Najveći rival Fenerbahčea i Galatasaraya, ekipa Bešiktaša, odlučila se na pomalo neočekivan potez i saopćenjem za javnost podigla je veliku prašinu u Turskoj.

U jeku velikog političkog skandala i odgode odigravanja utakmice Superkupa Fenerbahčea i Galatasaraya, Bešiktaš je objavio saopćenje za javnost u kojem je pozvao svoja dva najveća rivala da odigraju Superkup na stadionu Bešiktaša.

Utakmica između Galatasaraya i Fenerbahčea trebala se igrati u Saudijskoj Arabiji s početkom u 18:45. No, Saudijci su zabranili igračima Fenera i Galate da izađu na zagrijavanje u majicama Mustafe Kemala Ataturka.

To se nije svidjelo igračima oba kluba pa su odbili izaći na teren. Još uvijek nema zvanične potvrde o trajnoj odgodi i otkazivanju.

Dok traje drama o tome da li će se i kada utakmica odigrati, Bešiktaš je pozvao svoja dva najveća rivala da dođu na njihov stadion i odigraju utakmicu Superkupa.

"Naša vrata su otvorena. Očekujemo sve Ataturkove zaljubljenike s turskim zastavama da dođu na naš najljepši stadion na svijetu i odigraju utakmicu Superkupa", stoji u pozivu Bešiktaša.

Što se tiče trenutne situacije u samom Rijadu, gdje se trebala igrati utakmica, igrači se nisu pojavili na terenu kada je bio zakazan početak (18:45). U toku je sastanak ključnih ljudi turskog nogometa, nakon čega će biti određen novi termin ili satnica.