Marjan Mijajlović
0

"Pošto ja ništa ne znam, neka rade drugi"

Razgovarao: E. Isanović
Marjan Mijajlović
Marjan Mijajlović
Ovoga vikenda počela je španska liga koju prenosi NTV Hayat. Iako smo navikli da utakmice prenosi sjajni sportski komentator Marjan Mijajlović, to se nije desilo u sudaru Reala i Deportiva.

Kako bismo saznali zbog čega na svom radnom mjestu nije bilo Mijajlovića, stupili smo u kontakt sa njim. Za Sarajevo-x.com je izgovorio znakovitu, ali vrlo jasnu rečenicu:

"Pošto ja ništa ne znam o fudbalu i pošto neki ljudi to rade mnogo bolje od mene, taj posao prepuštam njima. Ipak, sa svim navedenim ne slažu se nogometni bh. reprezentativci".

Na pitanje znači li to da neće prenositi utakmicu Armenija – BiH, Mijajlović je odgovorio: "To prepuštam boljim od sebe".

Iz svega navedenog možemo zaključiti da se više (bar neko vrijeme) nećemo moći radovati prenosu reprezentativnih utakmica odličnog sportskog komentatora koji je ostao upamćen po nezaboravnom prenosu utakmice u Genku.

Znanje je samo po sebi moć. Međutim, treba imati u vidu činjenicu da živimo u društvu u kojem je trenutno prisutan trend zanemarivanja stvarnih ljudskih, pa tako i kvaliteta u poslu koji obavljamo. Stoga ne čudi ovakav slijed događaja...