Nogomet
0

Postali "in priča": FK Sarajevo konačno ima viziju

Piše: Edin Isanović
Fotografija sa današnjeg treninga (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo počeo je pripreme za nastavak sezone od koje armija navijača očekuju mnogo. Napore cijelog kluba, od prve ekipe pa nadalje, prepoznali su i pristalice Bordo tima. Stigli su na prvi trening i stvorili atmosferu koja, bez dvojbe, igračima daje dodatni poticaj, motivira ih da koračaju stazama uspjeha.

Malezijski milijarder Vincent Tan je donio mnogo pozitivne atmosfere. Rukovodstvo tima iz Titove 38/b tačno zna šta želi, u svakoj liniji tim će biti pokriven odličnim nogometašima.

No, ono što se očekuje može se potcrtati u samo jednoj riječi – rezultat. Svjestan je toga i prvi šef struke Robert Jarni pa je na pres konferenciji izgovorio jasnu rečenicu.

"Učinit ćemo aposolutno sve da dođemo do željenog rezultata", kazao je nekadašnji hrvatski reprezentativac koji će imati veliku odgovornost, ali i sve uslove da dođe do postavljenih ciljeva.

Ono što posebno ohrabruje sve one kojima je bordo boja bliska srcu jeste da FK Sarajevo konačno ima viziju. Radi se sistemski, klub svaki dan napreduje u svim segmentima. Napravljeni su održivi projekti, a ne neki nerealni. Cilj je da klub ide naprijed svakim novim danom. Sarajevo ima kvalitetnu ekipu koja će u narednom piriodu biti dodatno ojačana.

"Pregovaramo sa Miroslavom Stevanovićem. Sevilla nema ništa protiv da dođe na Koševo. Sve je do njega, a uskoro ćemo saznati da li će postati stanovnik bordo svlačionice", istakao je za Klix.ba sportski direktor koševskog premijerligaša Abdulah Ibraković.

Saznajemo da Sarajevo pregovara se nekada najboljim igračem sirijske lige Ahmadom Kalasijem koji igra na poziciji desni bočni, kao i golmanom Chelseja Metejom Delačem koji je posljednju sezonu proveo na posudbi u Vojvodini.

Ukoliko se realizira jedan od ovih transfera (mada nisu isključeni još neki) Bordo tim bit će jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova prvaka. Međutim, pravu bitku sa suparnicima vodit će na terenu. Dakako, kvalitetan igrački kadar povećava šanse da se dotakne vrh, ali isto tako ne garantira uspjeh.

Procjena učinka igrača uvijek je relativan dojam na kojeg, osim suparnika, utječe timska igra i krajnji rezultat. O Sarajevu se priča u regionu, što je svakako veliki plus i za bh. nogomet. Ovoga proljeća koševski premijerligaš kreće jednom novom, uspješnom, stazom.