Sve na jednom mjestu
244

Posljednji dan prijelaznog roka: Mbappe ostaje u PSG-u!

E. B.
Montaža: Klix.ba
Montaža: Klix.ba
Prijelazni rok u najjačim evropskim ligama se bliži kraju, a najvažnije transfere posljednjeg dana mogli ste pratiti na portalu Klix.ba.
22:45 - To bi bilo to od današnjeg, posljednjeg dana prijelaznog roka za ljeto 2021. godine.

22:26 - Odsonne Edouard iz Celtica će postati novi napadač Crystal Palacea.

22:21 - Callum Hodson-Odoi ostaje u Chelseaju nakon što klub nije uspio dogovoriti transfer Julesa Koundea.

22:20 - Kylian Mbappe ostaje u PSG-u!

22:19 - Barcelona će umjesto Griezmanna dovesti napadača Seville Luuk de Jonga.

22:00 - Francuski napadač Antoine Griezmann postat će novi/stari igrač Atletico Madrida nakon što su Jorgandžije dogovorile transfer s Barcelonom.

21:45 - Golman Alex Rúnarsson napustio je Arsenal i pojačao OH Leuven iz Belgije.

21:40 - Griezmann će gotovo izvjesno postati novi/stari igrač Atletico Madrida.

21:13 - Propao je i dogovor Evertona i Porta za Luisa Diaza. Ovaj igrač se pominjao kao moguće pojačanje Karamela, no od toga, barem u ovom prelaznom roku, neće biti ništa.

21:11 - Carlos Vinícius (Benfica) je pojačao PSV na dvogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa.

21:10 - Edinson Cavani i zvanično potvrdio da ostaje u Manchester Unitedu.

20:59 - Hector Bellerin će karijeru nastaviti u Betisu, a ovaj desni bek Arsenala ide na posudbu u španski tim.

20:56 - La Pariesen tvrdi da je Kylian Mbappe odbio novu ponudu za produženje ugovora vrijednu 45 miliona eura godišnje. Igrač pod svaku cijenu želi u Real Madrid.

20:53 - Barcelona bi u posljednjim satima prijelaznog roka mogla dovesti još jednog Nizozemca - Luuk de Jonga iz Seville. Romano tvrdi da je dogovor blizu realizacije.

20:47 - Fabrizio Romano javlja da je propao dogovor između Chelseaja i Seville za Julesa Koundea i da ovaj štoper iz Španije neće karijeru nastaviti u Engleskoj.

20:39 - Josip Brekalo iz Wolfsburga prešao u Torino.

20:25 - Nicolás Tagliafico ostaje u Ajaxu i kako tvrdi Fabrizio Romano, nikada nije ni bio blizu transfera u West Ham.

20:20 - Atletico Madrid je u razgovorima s Barcelonom oko transfera Antoinea Griezmanna za 50 miliona eura. Joao Felix nije dio tog dogovora, javlja Gianluica Di Marzio.

20:11 - Radamel Falcao bi karijeru mogao nastaviti u redovima Rayo Vallecana.

20:00 - Real Madrid poslao novu ponudu za Mbappea vrijednu 220 miliona eura, tvrdi Goal. Oni navode da PSG još uvijek nije odgovorio Realu.

19:30 - L'Equipe javlja da je napadač Manchester Uniteda Anthony Martial odbio posudbu u Lyon.

19:25 - Sky Sport javlja da će se Kylian Mbappe kao slobodan igrač pridružiti Real Madridu narednog ljeta.

18:59 - Barcelona nema namjeru dovesti Danija Olma i informacije nisu tačne, prenio je Fabrizio Romano.

18:42 - Mlada zvijezda Rennesa Eduardo Camavinga postao je novi nogometaš Real Madrida.

18:20 - Houssem Aouar ostaje u Lyonu unatoč interesu Arsenala i Tottenhama, pa čak i Real Madrida u posljednjim satima.

18:15 - Nuno Mendes iz Sportinga će ubrzo i zvanično postati novi igrač PSG-a.

18:01 - Barcelona nema šanse da u posljednjim satima prijelaznog roka dovede Danija Olma.

18:00 - Mladi igrač Barcelone Ilaix Moriba karijeru nastavlja u Leipzigu. Transfer vrijedan 16 miliona eura, a ovaj igrač će potpisati petogodišnji ugovor.

17:45 - PSG blizu potpisa lijevog beka Sportinga Nune Mendesa. Transfer bi trebao iznositi 40 miliona eura, s tim da bi prva godina bila posudba.

17:44 - ZVANIČNO: Mladi krilni napadač Arsenala Reiss Nelson će narednu sezonu provesti na posudbi u Feyenoordu.

17:34 - ZVANIČNO: Sheffield Wednesday je doveo nekada jednog od najtalentovanijih nogometaša Premier lige, Saida Berahina.

17:23 - Ekipa Newcastle Uniteda zvanično je u svoje redove dovela 19-godišnjeg Meksikanca po imenu Santiago Munoz, kako glasi ime glavnog junaka kultnog filma Goal iz 2005. godine u kojem je fiktivni lik Santiago Munoz završio na St. James Parku.

17:03 - ZVANIČNO: Leeds United je potvrdio dovođenje ofanzivca Daniela Jamesa za 28 miliona funti iz Manchester Uniteda. Velšanin je potpisao petogodišnji ugovor.

16:41 - Jerome Boateng je prošao medicinske preglede i postaje novi nogometaš Lyona.

16:04 - ZVANIČNO: Mohamed Ihattaren je potpisao ugovor s Juventusom do 2025. godine, a narednu sezonu provest će u Sampdoriji na posudbi.

15:55 - Napadač Barcelone Rey Manaj napustio je klub i otišao na posudbu u italijansku Speziju. Albanac će za 3 miliona eura moći da trajno napusti klub narednog ljeta.

15:50 - Neće biti ništa od potencijalnog prelaska Edinsona Cavanija u Barcelonu, tvrdi Fabrizio Romano.

15:34 - Ekipa Barcelone otvorila je pregovore s Atletico Madridom za razmjenu Joãoa Felixa i Antoina Griezmanna, a ovaj posao mogao bi se završiti tokom današnjeg dana, tvrdi ESPN.

14:34 - Francuski napadač Odsonne Edouard će iz Celtica preći u Crystal Palace. Englezi će ga platiti oko 19 miliona eura.

13:35 - Juventus je doveo nizozemskog ofanzivca Mohameda Ihattarena iz PSV-a. Mladi nogometaš će narednu sezonu provesti u Sampdoriji na posudbi.

13:29 - Arsenal dovodi beka Bologne Takehira Tomiyasua za 23 miliona eura, što znači da Hector Bellerin napušta klub i vraća se u domovinu. Za njega su zainteresovani Barcelona i Betis.

12:45 - Chelsea želi do kraja prijelaznog roka dovesti defanzivca Seville Julesa Koundea. Sevilla je odbila sve dosadašnje ponude Plavaca i traži 70 miliona eura.

11:48 - Barcelona želi dovesti Edinsona Cavanija. Urugvajac bi dolaskom Ronalda mogao izgubiti mjesto, te Katalonci to žele iskoristiti i dovesti ga jeftino u svoje redove.

11:25 - Leicester City je dogovorio posudbu Ademole Lookmana iz Leipziga. On bi trebao odmah zauzeti poziciju na desnom krilu koja je bila "najtanja" još od odlaska Riyada Mahreza u Manchester City.

10:47 - ZVANIČNO: Cristiano Ronaldo je prešao iz Juventusa u Manchester United.

10:11 - Nikola Vlašić je prešao iz CSKA u West Ham. Potpisao je ugovor na šest godina, a Moskovljani su dobili 30 miliona eura odštete plus 8 kroz bonuse.

10:05 - Barcelona će se danas riješiti sigurno jednog igrača. Emerson će preći u Tottenham za 30 miliona eura, a tokom dana će transfer i službeno biti objavljen.

09:28 - ZVANIČNO: Juventus je objavio da je doveo pojačanje, ali ne radi se o Pjaniću. Na dvogodišnju posudbu iz Evertona s pravom otkupa je stigao napadač Moise Kean.

Everton će dobiti 7 miliona eura za posudbu, a ukoliko ga Juve odluči kupiti dobit će još 28 miliona eura.

08:40 - Real Madrid nastavlja brinuti o budućnosti, te će danas dovesti Eduarda Camavingu.

08:36 - Javier Pastore više nije igrač Rome nakon što je ugovor sporazumno raskinut.

08:08 - Najtraženiji slobodan igrač na tržištu je Mario Mandžukić. Hrvatski napadač je na meti West Hama i mogao bi zaigrati u četvrtoj velikoj ligi nakon što je nastupao u Njemačkoj, Španiji i Italiji.

08:06 - Također, bit će zanimljivo pratiti i rasplet situacije sa Miralemom Pjanićem. On želi napustiti Barcelonu i preći u Juventus, a pojavila se opcija i odlaska u Sevillu.

08:05 - Bez ikakve sumnje najzanimljivija je saga oko prelaska Kyliana Mbappea u Real Madrid. Za sada je PSG odbio sve ponude koje su stigle iz glavnog grada Španije i bit će interesantno vidjeti da li će se ovaj transfer realizovati.

08:02 - Prijelazni rok u najvećim ligama se danas najranije zatvara u Njemačkoj (18:00 sati), a potom slijede Engleska i Španija u ponoć, te Italija i Francuska u 1 sat iza ponoći.

08:00 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, pred nama je sami finiš prijelaznog roka, a najvažnije događaje na svjetskom nogometnom tržištu moći ćete pratiti ovdje.