Zbog istog vlasnika
75

Posljednje upozorenje: Klub za koji nastupa Đurić će 1. januara biti izbačen iz Serije A

K. H.
Milan Đurić u dresu (Foto: EPA-EFE)
Milan Đurić u dresu (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Nogometnog saveza Italije Gabriele Gravina danas je potvrdio da je za prvoligaša Salernitanu 1. januar krajnji rok da pronađu novog vlasnika i da će u suprotnom biti izbačeni iz Serije A.

Ranije su klubovi Serije A jednoglasno podržali odluku da se rok za Salernitanu, tim u kojem igrai bh. nogometaš Milan Đurić, odgodi do juna naredne godine, kako bi mogli odigrati čitavu sezonu, no to u Nogometnom savezu Italije nije imalo puno pomoći i ovaj klub je dobio posljednje upozorenje pred izbacivanje u niži rang.

Salernitana je, kada su u maju ostvarili promociju iz Serije B u najviši rang italijanskog nogometa, znala da moraju pronaći novog vlasnika, jer je trenutni prvi čovjek Claudio Lotito već predsjednik Lazija.

Pravila u Italiji nalažu da jedan čovjek ili kompanija ne mogu voditi dva kluba u Seriji A.

Mediji u Italiji pišu da, uprkos tome što je nekoliko puta rok odgođen, Salernitana nema nijednu odgovarajuću ponudu za preuzimanje kluba.

"Ako ne nađu novog vlasnika u narednih 10 dana, Salernitana će već od 1. januara biti izbačena iz Serije A", izjavio je Gravina i dodao:

"Nadam se da će pronaći novog vlasnika u narednih 10 dana i ja sam siguran da je to moguće. Moje poštovanje prema gradu Salernu i navijačima ovog kluba i to sam pokazao od prvog trenutka kada sam im produžio rok."

Ukoliko Salernitana bude izbačena iz Serije A, to znači da će se druga polovina igrati sa 19, umjesto sa 20 klubova. Svi njihovi rezultati će biti poništeni, no to neće praviti previše razlike s obzirom na to da su osvojili samo osam bodova u 18 utakmica.