Vjerovao u sebe
76

Portugalac Beto je od KFC-a stigao do Evertona

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Portugalski nogometaš Beto uskoro postaje nogometaš Evertona, a njegova priča je posebno inspirativna jer je u svega nekoliko godina stigao od posla u KFC-u do jedne od najboljih liga svijeta.

Beto je u nedjelju obavio ljekarski pregled te se svaki trenutak očekuje njegov potpis za Everton u koji stiže iz Udinesea u transferu vrijednom 30 miliona eura plus bonusi.

Everton je već pokušao dovesti Portugalca u januaru ove godine, no Udinese se tada nije odlučio za prodaju 25-godišnjeg nogometaša. Beto je u Udinese stigao tokom ljeta 2021. godine kao posuđen igrač Portimonensea, ali s obavezom otkupa ugovora. Potom ga je italijanski klub 2022. godine kupio za 7 miliona eura. U 62 nastupa za Udine u Seriji A postigao je 21 pogodak.

Međutim, njegova priča je posebno inspirativna, a on ju je ispričao za DAZN. Otkrio je da je radio u restoranu brze hrane prije nego je postao profesionalni nogometaš.

"Radio sam u KFC-u i to je bilo dobro. I danas kad odem kući, uvijek posjetim ovaj restoran i svoje prijatelje. Vjerovao sam da ću postati nogometaš, želio sam biti profesionalac, no moji timski igrači nisu bili uvjereni u to. Možda su mi vjerovala samo dvojica, a ostali su mi govorili da je to teško, nemoguće. Nakon toga sam potpisao za Portimonense i promijenio njihovo mišljenje", izjavio je Beto.

U razgovoru za Gazzettu je kazao da danas ne pretjeruje s prženom piletiom.

"Ne jedem mnogo pržene piletine. Posao je predstavljao lijepo iskustvo, no morao sam se buditi rano, a ja volim duže spavati. Također, volim ostati kući i igrati Call of Duty više nego FIFA-u", otkrio je Portugalac.