Carlos Queiroz
0

"Portugal može biti svjetski prvak"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Portugalci predvođeni svojim selektorom Carlosom Queirozom nastavljaju širiti svoj optimizam pred utakmicu sa našom selekcijom. Ne samo da je Quieroz uvjeren da će Portugal proći "zmajeve", nego je u svojim izjavama otišao nekoliko koraka dalje. On je, naime, uvjeren da Portugal ima kvalitet za prvo mjesto o Južnoj Africi. Naš narod bi na to rekao, prvo skoči, pa reci hop.

Portugalski trener, Carlos Queiroz rekao je u Portu da vodi selekciju koja ima pobjednički stav i potencijal da postane svjetski prvak u Južnoj Africi 2010. godine.

"Ako je Grčka osvojila Evropsko prvenstvo u Portugalu, zašto i mi ne bismo razmišljali o velikim stvarima. Sa visokim ambicijama, želimo da budemo prvi, zato što određuje naše ponašanje dok radimo, naše zahtjeve iz dana u dan", rekao je Queiroz, prenosi People Daily.

"Kada kažem da želimo biti prvi, kažem to sa razlogom. Ambicija za ostvarenje tog cilja znači borbu", rekao je Queiroz.

On je ponovio da je njegova reprezentacija ambiciozna i da želi biti prva.

Da bi ostvario taj cilj Portugal mora pobijediti selekciju BiH, sa kojom igra 14. i 18. novembra.

"O reprezentaciji BiH znamo skoro sve. Pogledao sam deset kvalifikacionih utakmica, klupske utakmice bh. igrača kako bih se uvjerio u njihovim tehničkim kvalitetima. Znamo puno toga o BiH, to je odličan tim sa sjajnim igračima. Turska i Belgija nisu eliminisane slučajno", rekao je Quieroz.

Bez obzira na sjajnu formu BiH i 25 golova u deset utakmica, Quieroz vjeruje da će Portugal proći baraž.