Mogu dovesti bilo kojeg igrača
5

Porodica Glazer ne prodaje Manchester United

Totalsport
Porodica Glazer
Porodica Glazer
"Porodica Glazer investirala je u Manchester United kao u dugoročni projekt i ne namjerava prodavati klub", izjavio je izvršni dopredsjednik nogometnog kluba s Old Trafforda Ed Woodward.

Nagovještaji mogućnosti izlaska američkog vlasnika iz kluba pojavili su se nakon emisije vrijednosnih papira Manchester Uniteda na njujorškoj berzi.

Nakon toga se javilo udruženje navijača koje je ustanovilo da Glazeri sada žele pobjeći nakon što su preuzeli solventni klub te potom izvukli novac iz njega dovevši ga u stanje prezaduženosti.

"Porodica Glazer neće prodavati klub još mnogo, mnogo godina. Jednostavno, Manchester United nije na prodaju", dodao je Woodward izvijestivši o iznosu klupskog duga:

"Trenutno dug iznosi 360 miliona funti. Ove nam godine na naplatu dolazi ukupno 31 milion obaveza. Kako naš predviđeni profit za ovu godinu iznosi 107 miliona funti, prispjeli iznos sanirat ćemo bez poteškoć. Uzmite za primjer situaciju na nogometaškom tržištu: stojimo toliko dobro da možemo investirati u bilo kojeg igrača do kojeg nam je stalo", zaključio je Glazerov izvršni dopredsjednik.