Safet Sušić za Sarajevo-x.com
0

"Pokušat ću vratiti Sašu Papca u državni tim"

Razgovarao: Edin Isanović
Foto: Fotoservis.info
Foto: Fotoservis.info
Novi selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić novogodišnje praznike provodi u Parizu. Svjestan je da ga čeka mnogo obaveza. Za dva dana stiže u Sarajevo kako bi potpisao ugovor i zvanično preuzeo novi posao. To nam je potvrdio u telefonskom razgovoru:

"U utorak rano stižem u glavni grad BiH. Razgovarat ću sa ljudima iz NSBiH i potpisati ugovor“, počinje razgovor za naš portal, šef državne nogometne selekcije.

Na pitanje šta očekuje od kvalifikacija za EURO 2012., odgovara:

"Još je rano govoriti o tome. Imamo kvalitetnu ekipu, ali sam plasman na kontinentalnu smotru zavisit će od nekoliko stvari. Prije svega od toga u kakvu ćemo grupu upasti, mada svaku reprezentaciju treba maksimalno respektovati. Nema lakih utakmica. Zatim od zdravstvenog biltena igrača. Svi sudionici kvalifikacija imaju šanse i planove, utakmice će ponuditi plasman na temelju forme i poklapanjem svih ostalih faktora uspjeha. No, ja sam optimista, vjerujem da možemo zauzeti prvo ili drugo mjesto u bilo kojoj grupi."

Za kraj je dodao i ovo:

"Trebamo se boriti za svakog nogometaša koji može pomoći reprezentaciji. Recimo, Sašu Papca nisam gledao, ali su mi svi rekli da se radi o odličnom igraču. Pokušat ću ga vratiti u državni tim. Član je udarne postave Rangersa. To potvrđuje njegov kvalitet. Mislim da je svakom nogometašu velika čast igrati za svoju zemlju. Obavit ću razgovor i sa Hasanom Salihamidžićem i vidjeti njegov stav."