Nogomet
707

Pojačanja FK Sarajevo: Stigli Brazilci Cesar i Emerson

Piše: D. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Dvojica brazilskih nogometaša Cesar Augusto Hermenegildo i Emerson Reis Luiz, jutros su stigli u glavni grad BiH i priključit će se aktuelnom prvaku FK Sarajevo.

Cesar i Emerson su avionom iz Istanbula stigli na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a uskoro se očekuje njihovo priključenje Bordo ekipi.

Brazilci su u Sarajevo došli po želji šefa stručnog štaba Miodraga Ješića, koji smatra da će upravo njih dvojica povećati konkurenciju u timu i doprinijeti igri i uspjesima FK Sarajevo. Ješić je trenirao Brazilce u mijanmarskom prvaku Yangon Unitedu.

Emerson Reis Luiz (29) je ofanzivni vezni igrač koji je nastupao za Guarani, Sao Bernardo, Brasilis, Red Bull Brasil, CRAC, Inter de Bebedouro, Jataiense, FAS, Cachoeiro i Yangon United. Prošle godine je u 31 utakmici postigao 19 golova, a ove je u 16 nastupa upisao šest pogodaka.

Cesar Augusto Hermenegildo je dvadesetdevetogodišnji napadač, a ranije je igrao za Atletico Mineiro, CRB, Red Bull Brasil, Tupi, Monte Azul, Francanu, Bacabal i Yangon United.

Upravo je u mijanmarskom Yangon Unitedu napravio odličnu statistiku. Igrajući za ovaj klub od 2012. godine, nastupio je u 100 utakmica i postigao čak 105 golova.

FK Sarajevo već ima nekoliko odličnih napadača, tako da se u vrhu napada Bordo ekipe očekuje žestoka konkurencija.