Nogomet
28

Pogledajte stadion u Žilini gdje će Zmajeve bodriti šest hiljada navijača

Piše: Edin Isanović
(Foto: mskzilina.sk)
Nogometna reprezentacija BiH u utorak u Žilini igra izuzetno važnu utakmicu u okviru kvalifikacija za odlazak na Mundijal 2014. godine u Brazil. Nakon poraza u Zenici izabranici Safeta Sušića najavljuju maksimalnu borbu za svaki centimetar terena. Utakmica se igra na stadionu Pod Dubnom čiji je kapacitet 11.181 sjedećih mjesta.

Inače, stadion je izgrađen 1941. godine, a renoviran je nekoliko puta, 2002., 2006., i 2008. godine. Tokom prve faze sanacije zbog UEFA-inih zahtjeva, podignute su tribine iza golova. Na zapadnoj tribini smješten je VIP salon, restoran i sala za pres konferencije. Također, ima i modernu rasvjetu i sigurnosne instalacije, kao i nadzorni sustav.

Prva utakmica na ovom stadionu odigrana je 10. augusta 1941. godine kada je Žilina (koja svoje domaće utakmice igra na ovom terenu) ugostila Spartu Bystrica i pobijedila 3:0.

Na ovom stadionu igrale su se utakmice Evropskog prvenstva (U-17) ove godine.

Naš državni tim sutra će na ovom mjestu bodriti oko šest hiljada navijača. Vjerujemo kako će oni pomoći Spahiću i saigračima da ostvare željenu pobjedu koja bi bila veliki iskorak prema Brazilu.

Podsjetimo, BiH dijeli prvo mjesto grupe G sa Grčkom. Obje reprezentacije imaju po 16 bodove iz sedam mečava.