Kakva šteta
46

Pogledajte kako je VAR poništio jedan od najljepših pogodaka ove sezone

N. K.
Trenutak kada je Browne uputio udarac (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je Browne uputio udarac (Foto: Screenshot)
Nogometaši Rome pobijedili su sinoć u Helsinkiju u 5. kolu Evropske lige ekipu HJK rezultatom 2:1, ali je ovu utakmicu obilježila kontroverzna situacija iz 79. minute.

Roma je u tom trenutku imala vodstvo od 2:1 golom Abrahama i autogolom Hoskonena, dok je pogodak za domaće postigao Hetemaj.

Lopta se tada nakon jednog kornera za domaće odbila van šesnaesterca, a na nju je natrčao reprezentativac Papue Nove Gvineje David Browne i s otprilike 27 metara svom snagom odapeo prema golu.

Romin golman Rui Patricio se bacio, ali je bio potpuno nemoćan pred takvom bombom domaćeg nogometaša.

Na scenu je potom stupio glavni sudija koji je otišao gledati VAR nakon pritužbi gostiju da je jedan od igrač Helsinkija napravio prekršaj u šesnaestercu nad Rominim nogometašem.

Ispostavilo se to kao tačnim pa je sudija odlučio poništiti gol. Na kraju je podijelio žute karte Patriciju zbog prigovora i Abubakariju zbog prekršaja kojeg je napravio u šesnaestercu.

Roma je pobjedom zadržala vodstvo i ostala u igri za plasman u nokaut fazu Evropske lige. Kolo prije kraja ima isti broj bodova kao i Ludogorets, dok je Betis već kao prvoplasirani osigurao nokaut fazu. Helsinki je završio svoj evropski put na posljednjem mjestu.