Zbog novih pravila
0

Pogledajte dramatični trenutak zbog kojeg je VAR Hrvatskoj poništio gol za pobjedu

K. H.
Mnogo drame izazvao je poništeni gol Hrvatske u 83. minuti susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke, nakon što je sudija iz Rumunije Ovidiu Hategan uz dodatnu intervenciju VAR tehnologije signalizirao nedozovljenu poziciju.

Strijelac prvog pogotka Vaternih Andrej Kramarić je prije poništenog gola uputio centaršut u kazneni prostor i tražio je saigrače na drugoj stativi, gdje se zapravo i odigrala pomenuta situacija.

Na drugoj stativi su bili Marko Livaja i Ivan Perišić. Lopta je prvo stigla do Slovaka Martina Koscelnika, koji se hrvao s Perišićem. Defanzivac Slovačke je loptu prvo vratio prema Livaji, koji je također bio u duelu i to s Peterom Pekarikom.

Livaja je s Pekarikom pao na pod i onda udario loptu prema Perišiću, koji je već bio na travnjaku, kao i Koscelnik.

Lopta nije stigla do Perišića, koji se nalazio u ofsajdu, nego do Koscelnika, koji ju je udario leđima. Tada se aktivirao i Perišić te dodirnuo loptu, a onda je naletio Vlašić i zabio gol.

Sudije su procijenile da Koscelnik nije započeo drugu akciju i time poništio Perišićevu nedozvoljenu poziciju, odnosno da nije namjerno htio početi napad svoje ekipe.

Time je ofsajd ispravno dosuđen, a to je pojasnio i Perišić nakon utakmice.

"Pogledao sam snimak, dirao sam loptu petom, to je novo pravilo... Po tome je ofsajd, mislio sam da je to druga akcija, ali su sudije rekle da to ne vrijedi. Peh, ali i dalje je sve na nama", rekao je Perišić.

Podsjećamo, susret je nakon toga završen rezultatom 2:2 i Hrvatska je izgubila prvo mjesto u grupi. Nakon osam odigranih mečeva nalaze se na drugoj poziciji sa 17 osvojenih bodova, dva manje od Rusije s kojom će igrati u posljednjem kolu.