Nogomet
71

Počinje operacija "Brazil": Asmir Begović i Sejad Salihović prvi stigli u bazu Zmajeva

Piše: Am. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Okupljanje nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine planirano je za danas na Ilidži, a prvi Zmajevi koji su stigli u hotel Hercegovina bili su Asmir Begović i Sejad Salihović.

Nedugo po njihovom dolasku na Ilidžu je stigao i selektor Safet Sušić.

U toku dana i večeri očekuje se dolazak više od polovine reprezentativaca koji u narednim danima treba da započnu pripreme za njihov prvi historijski nastup na velikom takmičenju, Svjetskom prvenstvu u Brazilu, koje će se održati od 12. juna do 13. jula ove godine.

Kako je potvrdila za portal Klix.ba Slavica Pecikoza, portparolka Nogometnog saveza BiH, reprezentativci će sutra, i pored veoma loših vremenskih prilika u Sarajevu, odraditi prvi trening prema planu, na stadionu Famosa u Hrasnici.

Bh. ekspedicija za operaciju "Brazil“ bit će kompletirana tek naredne sedmice kada će u Sarajevo doći igrači koji još uvijek imaju obaveze u svojim klubovima.

Selektor Sušić je već ranije rekao da će posljednji na pripreme reprezentacije doći Senad Lulić, i to 21. maja.

U glavnom gradu BiH nogometaši će boraviti do 27. maja kada je planiran odlazak u SAD na drugi dio priprema. Jedini pripremni meč tokom prvog dijela priprema nogometaši BiH odigrat će 22. maja u Gradačcu protiv mlade reprezentacije BiH.

Do početka SP-a, bh. igrači u SAD-u odigrat će dva pripremna meča, s Obalom Slonovače 30. maja u St. Louisu te Meksikom 3. juna u Chicagu.