Sezona uskoro počinje
17

Pochettino želi još pojačanja u Chelseaju: Bilo bi problematično da kažem koliko mi igrača treba

K. H.
Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino
Menadžer Chelseaja Mauricio Pochettino kaže da bi klub trebao dovesti pojačanja do kraja prijelaznog roka, a posebno u odbrani i veznoj liniji gdje, kako kaže, nedostaje širine i iskustva.

Chelsea je u ovoj sezoni napustio veliki broj igrača, iako je bilo i brojnih dolazaka u posljednjih godinu dana, pa je sigurno da će naredna sezona biti samo priprema za budućnost koja dolazi i da se teško od Plavaca može očekivati da se bore za titulu prvaka.

Pochettino je iskreno rekao kako mu je potreban igrač u odbrani, ali i veznoj liniji, no da ne može sa sigurnošću reći koliko mu je novih igrača potrebno jer bi to "moglo biti problematično".

Također je rekao kako se trenutni igrači moraju potruditi kako bi konkurencija u svim linijama tima bila što je moguće bolja.

"Očigledno da nam je neophodna pomoć u odbrani, kao i iskustvo u veznom redu. Nisam siguran koliko nam je novih igrača potrebno, bilo bi problematično da sada to otkrivam. Važno mi je da se svi potrudimo da sve linije tima budu bolje", rekao je Pochettino.

Do kraja pripremnog perioda, Chelsea će igrati meč protiv Borussije Dortmund, a u prvom susretu nove sezone ih očekuje domaći duel protiv Liverpoola.