Nogomet
17

Počela Premijer liga: Metalleghe piše historiju, Alispahić debituje na klupi Čelika

Piše: O. T.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Sudijskim zviždukom na stadionu Bilino Polje u Zenici počelo je 15. izdanje BHT Premijer lige, a prvenstvo su otvorili Čelik i Metalleghe.

Otkako se Premijer liga igra na nivou cijele države, ovo je sezona (2016/17.) koja će brojati najmanje timova, ukupno 12.

Ovo je historijska utakmica za Metalleghe iz Jajca koji debituje u najvišem rangu bh. fudbala. Klub iz Jajca je prije svega tri godine bio član Druge lige Federacije BiH, odnosno trećeg ranga bh. fudbala.

"Tada nismo imali ni kancelariju, a već sada imamo deset trenera, sekretarijat, PR službu. Sve je na jednom visokom nivou", kazao je trener Metalleghea Nermin Bašić u izjavi za Klix.ba osvrćući se na 2013. godinu kada je došao u klub.

Čelik ni u ovom meču neće imati veliku podršku svojih navijača koji nastavljaju sa bojkotom i nekoliko njih prati utakmicu s vanjske strane ograde Bilinog Polja.

U ovom meču debitantski nastup na klupi Čelika upisat će Kemal Alispahić koji je ovog ljeta preuzeo trenersko mjesto kluba gdje je zamijenio Elvedina Beganovića.

Sastavi oba tima:

Čelik: Bukvić, Hrkać, Jusić, Popović, Salčinović, Brkovć, Popović, Pezer, Hećo, Marković, Haurdić.

Metalleghe: Fejzić, Benović Bibić, Kovač, Karađuz, Selimović, Dujaković, Sakan, Stakić, Pezo, N. Popović.

Mečevi današnjeg rasporeda:

Čelik - Metalleghe BSI 17:00 sati (prijenos na BHT1) Sloboda - Olimpic 18:00 sati (Arena Sport BiH) Željezničar - Sarajevo 20:30 sati (prijenos na Moja TV)