Nastavlja se haos
16

Pobuna Džeke i ekipe, uprava po svom: Evo šta će raditi dok juniori budu igrali s Galatasarayem

D. P.
Foto: Fenerbahče SK
Foto: Fenerbahče SK
Nakon što je Fenerbahče odlučio da u nedjelju protiv Galatasaraya izvede juniorski tim na teren, turski mediji navode da su nogometaši ovog kluba protiv te odluke te da žele igrati finale Superkupa.

Kako se utakmica finala Superkupa Turske bliži, tako su tenzije iz Fenerbahčea podignute na maksimalan nivo. Ovaj velikan je najavio izvesti na teren juniorski tim i to samo devet igrača, koliko će ih biti u zapisniku.

Tako bi se nastavio protest Fenerbahčea protiv Nogometnog saveza Turske, ali i protiv termina utakmice te odabira sudije za ovu utakmicu.

Sada je turski novinar Yagiz Sabuncuoglu, inače blizak Fenerbahčeu, objavio kako zvijezde Fenerbahčea žele odigrati utakmicu, ali da stav rukovodstva kluba ostaje isti.

"Kapiteni i cijeli prvi tim žele igrati utakmicu finala Superkupa, ali stav uprave o ovom problemu ostaje isti", naveo je Sabuncuoglu.

Za vrijeme utakmice koju će igrati juniori, prvi tim Fenerbahčea ima zakazan redovan trening te je to još jedna potvrda da će ovaj turski klub napraviti pravu revoluciju u nedjelju.

Istovremeno, TRT prenosi da se niko iz Fenerbahčea neće pojaviti na sutrašnjoj konferenciji za medije uoči derbija s Galatasarayem.