Pressica uoči revanša s Orebrom
0

Plišek: Spremni smo 120 posto

Piše: E. Isanović
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U prostorijama stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu večeras je održana izuzetno posjećena pres-konferencija povodom revanš utakmice 2. pretkola Evropske lige između Sarajeva i Orebra.
Nažalost, gosti nisu prisustvovali konferenciji za novinare, jer nisu na vrijeme stigli u glavni grad BiH. Pressicu je otvorio PR kluba s Koševa za ovu utakmicu, Dino Selimović. On je napomenuo da će kapije stadiona biti otvorene u 17 sati i da niko bez karte neće moći gledati utakmicu.

Potom se prisutnima obratio prvi šef struke FK Sarajevo Jiri Plišek, koji je istakao:

"Prije šest dana odigrali smo prvu utakmicu koja je za nas završena vrlo dobrim rezultatom 0:0. No, to je bilo samo prvo poluvrijeme. Sutra nas očekuje mnogo važnija utakmica. Imali smo prostora za rad, Orebro zaslužuje respekt, ali vjerujemo da ćemo ostvariti povoljan rezultat koji će nas odvesti u 3. pretkolo".

Nakon toga direktor FKS Suad Muzurović potpisao je ugovor sa kapitenom tima Sedinom Torlakom. Vođa bordo tima je naveo kako mu je veliko zadovoljstvo što je ostao u Sarajevu. Potpisao je ugovor na dvije godine, te dodao kako se nada da će u narednom periodu armija navijača Sarajeva imati razloga za slavlje.

U drugom dijelu pressice uslijedila su pitanja novinara, koja su najčešće bila upućena strategu tima sa Koševa, a jedno od njih se odnosilo na igru Orebra, hoće li igrati kao u Švedskoj, ili će morati agresivnije napasti.

"Spremni smo na sve i može se desiti da bude nekih finesa u igri Orebra. Što se tiče našeg sastava možda bude nekih izmjena u odnosu na prvi meč, ali ništa se zvanično ne zna do sutra", rekao je Plišek aludirajući da njegov tim večeras očekuje i posljednji trening pred utakmicu.



Plišek je napomenuo da ne bi volio da dođe do izvođenja penala, te da će okrenuti glavu ako do njih ipak dođe.

"Razgovarao sam s navijačima, svi obećavaju fenomenalnu atmosferu i vjerujem da će nam oni biti 12. igrač. Spremni smo 120 posto", završio je Plišek, upozorivši da je Nordin Gerzić najopasniji nogometaš Orebra.

Na kraju je Suad Muzurović pozvao navijače da ne ubacuju pirotehniku i druge predmete na stadion.

Susret Sarajevo - Orebro na rasporedu je u četvrtak u 19 sati. Cijena ulaznica za južnu tribinu iznosi 3 KM, za sjevernu 6, a za istočnu tribinu 12 KM.