Nogomet
111

Plavi obavili trening na Grbavici i otputovali u Banju Luku, Mulalić oprezan pred meč s Borcem

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ekipa Željezničara je danas na pomoćnom terenu Stadiona Grbavica obavila trening, a nakon toga je optutovala u Banju Luku, gdje će u srijedu odigrati prvu utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca.

Plavi su danas trenirali punim intenzitatom pripremajući se za utakmicu Kupa BiH.. Šef stručnog štaba Edis Mulalić je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio svoja očekivanja od prvog četvrtfinalnog meča.

"Ozbiljno smo shvatili utakmicu s Borcem, u karantin idemo dva dana ranije. To dovoljno govori..Čeka nas teška utakmica, igrači Borca su dobili novog trenera, vidjet ćemo da li će to biti pozitivan šok za njih ili ne. Također, to će ovisiti i od nas. Mi imamo svoj cilj, a to je da odigramo kvalitetno. Spremni dočekujemo tu utakmicu, Borac je uvijek kvalitetan, a tradicija nije na našoj strani kada je riječ o utakmicama u Banjoj Luci. Ipak, dat ćemo sve od sebe da je srušimo", izjavio je Mulalić.

Plavi su izuzetno fokusirani na svoju igru te do uspjeha namjeravaju doći postepeno pridavajući značaj svakoj utakmici.

"Mislimo od utakmice do utakmice, zbog toga smo došli ovdje gdje se nalazimo. Treba ostati nogama čvrsto na zemlji, biti skroman, raditi maksimalno, pa ćemo vidjeti šta će na kraju biti.. kakav god razultat bude, neće nam biti krivo, jer smo dali sve od sebe", rekao je trener Željezničara.

Na raspolaganju neće imati Emira Hodžurdu, koji je bolestan, a pod znakom pitanja je nastup Tiaga i Nermina Zolotića. Damira Sadikovića još uvijek nema u kadru, a Srđan Stanić nema pravo nastupa.

"Problem je s vremenom, a ima i viroza. Hodžurda ne može putovati jer ima stomačnih problema, a Zolotić se žali na članak i koljeno, Ipak, on će biti uz ekipu. Tiago također ima problema nakon udaarca dobijenog u Mostaru. Dakle, Zolotić i Tiago su malo upitni za nastup, dok su ostali spremni", završio je Mulalić.

Borac i Željezničar se sastaju u srijedu.