Nogomet
25

Plavi jurišaju na pobjedu protiv Drine, Sloboda ima velike ambicije protiv Mladosti

Piše: Edin Isanović
FK Željezničar (Foto: Klix.ba)
FK Željezničar (Foto: Klix.ba)
Preostale tri utakmice 9. kola BHT Premijer lige igraju se danas. Željezničar će na Grbavici odmjeriti snage protiv Drine iz Zvornika. Plavi će jurišati na osvajanje tri boda koja će ih približiti vrhu tabele.

Vlado Čapljić je debitovao pobjedom protiv Olimpica na Koševu. Novi trijumf se nameće kao imperativ. Dakako, Željezničar je već prosuo mnogo bodova u Dolini ćupova. Stoga je u okršaju protiv Drine izuzetno važno osvojiti tri boda.

"Realan sam u poslu kojim radim. Rezultat trenere održava u klubovima. Željezničar treba i mora mnogo bolje od onoga što je pokazao protiv Olimpica. Velike ekipe pobjeđuje i kad ne igra dobro. Igrom mi ne možemo gore, a već u narednoj utakmici ćemo pokazati više želje i bolju igru", poručio je Čapljić.

Gosti potcrtavaju kako je Željezničar favorit. Ipak, vjeruju da mogu ostati neporaženi.

Zanimljivo će bitii u Zenici na Kamberovića Polju gdje će Mladost Doboj Kakanj ugostiti Slobodu. Domaći imaju samo osam bodova i nalaze se u zoni ispadanja. Izabranici Ibre Rahimića dat će maksimum kako bi pobijedili Tuzlake.

Dakako, to će biti teško jer je Sloboda najprijatnije iznenađenje prvenstva. Također, gosti se nadaju da mogu osvojiti tri boda i poravnati se sa Zrinjskim na vrhu tabele.

Slaviji na megdan stiže Čelik. Oba kluba su stanovnici sredine tabele. Sve sugerira da će meč u Istočnom Sarajevu biti neizvjestan.

Nedjelja

Slavija – Čelik 16:00 sati Željezničar – Drina 16:00 sati Mladost DK – Sloboda 16:00 sati (prijenos na Moja TV)