Liga prvaka
0

Pjanić vodi Lyon u knock out fazu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Olympique Lyonu, predvođenim našim Miralemom Pjanićem, za prolaz dalje u Ligi prvaka potreban je samo bod iz utakmice protiv Liverpoola. Iako je Pjanić tokom utakmice bio dobro čuvan, učestvovao je u akciji kod drugog gola. Sigurno je da će Pjanić pružiti bolju partiju u večerašnjem susretu i tako nastaviti sa dobrim partijama u okviru Lige prvaka.

Kako je rekao Claude Puel za UEFA.com, trener Lyona, Liverpool uvijek može ponuditi veliku predstavu.

"Imaju velikog menadžera i velike igrače. Bili su briljantni protiv Manchester Uniteda prije deset dana. I pored poraza od Fulhama za vikend, odigrali su utakmicu sa puno duha. Nema veze hoćemo li uzeti bod ili tri. Igramo kod kuće i daćemo sve od sebe da pobjedimo. Nećemo igrati na neriješen rezultat, jer ne znamo tako igrati", rekao je Puel.

Rafael Benitez izjavio je da se Torres oporavlja iz dana u dan i da osjeća manje bolova, pa se nada da bi mogao igrati u večerašnjoj utakmici.

"Imamo iskustva i vjerujemo da možemo pobijediti Lyon, bez obzira što su dobar tim. U prošlosti smo imali problema, ali smo ih uspjeli prevazići. Moramo biti samopouzdani i pokazati karakter. Ako te nervozni, pravite greške. U teškom smo periodu, ali se fudbal mjenja svake sedmice. Svaka utakmica je važna. Uprkos nedostatku četiri ili pet igrača, još uvijek imamo dobar tim. Večeras ćemo vidjeti otvorenu utakmicu. Lyon neće igrati na neriješen rezultat", rekao je Benitez.

I kladionica bet-at-home vjeruje da je Lyon bliži pobjedi, tako da koeficijent na pobjedu domaćina iznosi 2.35, na neriješen rezultat 3.20, a kvota na pobjedu gostiju je 3.00.