Trener Olimpika
0

Petrović: Pobjedom protiv Radnika napravili bismo ogroman korak ka opstanku

H. H.
Olimpik žali za propuštenim prilikama protiv Mladosti (Foto: FK Olimpik / Facebook)
Olimpik žali za propuštenim prilikama protiv Mladosti (Foto: FK Olimpik / Facebook)
Nogometaši Olimpika u 31. kolu m:tel Premijer lige BiH gostuju u Bijeljini ekipi Radnika. Bitan meč za oba tima, u kojem je ulog veliki s obzirom da bi ekipa koja upiše poraz bila dovedena u jako tešku situaciju, dok bi pobjeda značila nastavak borbe za očuvanje statusa u društvu najboljih.

U prethodnom kolu Olimpik je remizirao protiv ekipe Mladosti (0:0), u utakmici u kojoj je stvorio nekoliko sjajnih prilika, imao i kazneni udarac, ali su na kraju ekipe podijelile bodove.

Slavko Petrović, šef stručnog štaba Vukova, smatra da je njegov tim dominirao u ovoj utakmici i propustio priliku da osvojenim bodovima dođe na poziciju koja bi im dala dodatni mir u finišu sezone.

"Još uvijek su emocije u igri. Napraviti devet šansi protiv bilo koje ekipe u ligi, nije jednostavno. Iako se pogleda da smo imali četiri-pet zicera, onda je zaista tužna relizacija. Vrhunac je sigurno neiskorišten penal u 83. minuti, ali jednostavno moramo tu utakmicu zaboraviti. Mi smo propustili sada dvije šanse da dođemo u mirniju luku, u nedjelju imamo i treću, pa se nadam da ćemo je iskoristiti", rekao je Petrović za zvaničnu stranicu Olimpika.

Strateg Vukova smatra da su Olimpiku za spas potrebna četiri boda do kraja sezone, ali i Radnik gaji određene nade da može sačuvati status premijerligaša.

"Sigurno je pred nama težak zadatak, jer je sada i Radnik 'namirisao' tu šansu. Njima preostaju dvije teške utakmice, tako da su oni u još težoj poziciji od nas. Mislim da bi mi pobjedom protiv Radnika napravili ogroman korak ka opstanku, jer nam je onda u suštini dovoljan i neriješen rezultat u Krupi u 32. kolu."

Olimpik ima određenih problema sa sastavom jer se nekoliko igrača žali na povrede.

"Imamo malih problema, nekoliko igrača ne može da trenira. Otežana nam je situacija. Nadam se da će igrači shvatiti sada, koliko je bitna ova utakmica i tako se postaviti na terenu od samog starta", rekao je Petrović u najavi duela protiv Radnika.

Susret između FK Radnik i FK Olimpik, kao i svi ostali susreti ovog kola, igra se u nedjelju od 17 sati.