Nogomet
362

Petrović ne računa na Bevaba, Pozdera, Husića, Toskasa i Halvadžića

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Odlukom stručnog štaba FK Željezničar petorica igrača nisu u planovima za aktuelnu sezonu.

Defanzivci Dino Bevab, Dimitris Toskas, Senad Husić, veznjak Mirza Halvadžić te napadač Denis Pozder igrači su FK Željezničar na koje stručni štab ne računa u aktuelnoj sezoni.

Dino Bevab ima 23 godine, a u Željezničar je stigao u junu, a upisao je šest nastupa odigravši 422 minute.

Grk Dimitrios Toskas je potpisao u julu za Željezničar, ima 25 godina i igra na poziciji stopera. Nastupio je u jednoj utakmici, svega dvije minute.

Senad Husić je 26-godišnji lijevi bek, a ugovor s Plavim je potpisao u julu. Za Plave je odigrao četiri utakmice ove sezone te na terenu proveo 281 minutu.

Dvadesetogodišnji krilni nogometaš Mirza Halvadžić je na Grbavicu došao u januaru. Odigrao je jednu utakmicu u ovoj sezoni, odnosno 33 minute.

Napadač Denis Pozder ima 26 godina, a punopravni član Željezničara je postao u julu. U ovoj sezoni je upisao pet nastupa, odigrao je 231 minutu.

Novi trener FK Željezničar Slavko Petrović je nakon potpisivanja ugovora s Plavim rekao da mu ne trebaju novi igrači, ali je izabrao one koji mu nisu potrebni. Pomenuta petorka će u dogovoru s klubom pronaći rješenje, bilo da se radi o sporazumnim raskidima ugovora, posudbama i slično.

Ono što je sigurno, pristup ekipe i raspoloženje su se definitivno popravili dolaskom Petrovića, Plavi naporno rade, pa je za očekivati izlazak iz krize nakon reprezentativne pauze. Protivnik Željezničaru u 8. kolu Premijer lige BiH bit će Krupa na Grbavici 10. septembra.