Nogomet
137

Petrović: Dobio sam poziv, jedva čekam da stignem u Sarajevo

NAP
Ljubomir Ljupko Petrović, iskusni i trofejni nogometni trener koji je glavni kandidat da zauzme poziciju šefa stručnog štaba FK Sarajevo u razgovoru za novinsku agenciju Patria (NAP) rekao je da je spreman preuzeti bordo ekipu, te da uskoro kreće put Sarajeva.

Vrlo šarmantan i odmjeren u razgovoru, Petrović je novinara NAP-a prvo upitao šta on misli da li bi trebao preuzeti ekipu Sarajeva.

"Vidite Sarajevo je oduvijek bio veliki klub i u vrijeme dok sam igrao u doba bivše Jugoslavije. Vrlo ste korektni, pa ću biti i ja. Uskoro krećem put Sarajeva, a trenutno sjedim u stanu i pijem kafu. Dobio sam poziv i još da iskristaliziramo neke sitnice i to je to", kazao je Petrović za NAP.

On je dalje naveo da je već detaljno proučio igru Sarajeva te da je evidentno da je ekipa dobra, kao i igrači.

"Šta mislite možemo li proći Zrinjski u Kupu? Ja mislim da možemo", kazao je Petrović dodajući da je Sarajevo prijestolnica BiH i da se tu uvijek igrao kvalitetan nogomet.

"Evo, vidjet ćemo do kraja dana šta će se desiti. Jedva čekam da stignem u Sarajevo", dodao je Petrović koji je bio i kandidat za selektora reprezentacije BiH u vrijeme kada je izabran Safet Sušić. Petrovićev najveći trenerski uspjeh jeste osvajanje Kupa šampiona sa Crvenom Zvezdom 1991. godine.

U karijeri je, između ostalih, Petrović trenirao Espanol, Osijek, Olympiakos, GAK, Levski, Litex, OFK Beograd, Lokomotivu iz Zagreba. Posljednji angažman imao je u FC Tarez.

U međuvremenu iz FK Sarajevo je saopćeno da je Upravni odbor Bordo tima jednoglasno donio odluku o razriješenju dužnosti šefa stručnog štaba prvog tima Roberta Jarnija.

"Upravni odbor FK Sarajevo jednoglasnog je stava da od početka proljetnog dijela sezone gledamo neubjedljivu, nedominantnu, neefikasnu, neangažiranu i nemotiviranu igru prvog tima FK Sarajevo, a uzimajući u obzir sve što je uloženo i pruženo igračima i stručnom štabu, to nije dovoljno za ambicije i očekivanja, kako uprave, tako i armije simpatizera i navijača FK Sarajevo", kazao je predsjednik Upravnog odbroa FK Sarajevo Edis Kusturica.