Vratio se i Hajradinović
105

Petev naknadno pozvao kapitena Tuzla Cityja za utakmice s Kuvajtom i Kazahstanom

H. H.
Nukić na početku sezone u Premijer ligi igra sjajno u Tuzla Cityju (Foto: NS BiH)
Nukić na početku sezone u Premijer ligi igra sjajno u Tuzla Cityju (Foto: NS BiH)
Po povratku u Sarajevo iz Strazbura selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev odlučio je da pošalje naknadni poziv za igrača FK Tuzla City Ajdina Nukića, potvrđeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Nukić je do sada ubilježio jedan nastup za naš najbolji tim u meču protiv Danske odigranom 6. juna ove godine, a konkurisat će i za utakmice sa Kuvajtom i Kazahstanom.

Nukić je kapiten Tuzla Cityja i na otvaranju nove sezone igra sjajno. U prvih šest kola postigao je jedan pogodak i ostvario je čak pet asistencija.

Inače, Zmajevi su se danas vratili u glavni grad BiH nakon meča s Francuskom. Igrači koji su sinoć nastupili u prvoj postavi će večeras odraditi fitnes u hotelu, dok će ostali reprezentativci trenirati u TC FK Sarajevo u Butmiru.

Sead Kolašinac i Mateo Sušić su na meču sa Francuskom zadobili povrede, te će se više informacija o njihovom stanju znati nakon današnjih pregleda.

Ekipa je od danas jača i za Harisa Hajradinovića koji zbog pravila putovanja uslijed pandemije virusa korona nije mogao da bude sa saigračima u Francuskoj.

Reprezentacija BiH već u subotu igra prijateljski meč sa selekcijom Kuvajta u Zenici, a tri dana kasnije Zmajevi nastavljaju kvalifikacije kada na Bilinom polju dočekujemo Kazahstan.